Annons:

NY SM-SUCCÉ FÖR FILIP I DAG – DÄRFÖR TVINGADES HAN STÄLLA IN VM-SATSNINGEN

Filip Bengtsson vann båda SM-deltävlingarna i Östersund. Foto: Privat

NY SM-SUCCÉ FÖR FILIP I DAG – DÄRFÖR TVINGADES HAN STÄLLA IN VM-SATSNINGEN

Filip Bengtsson kände sig tvungen att ställa in VM-satsningen på grund av artros i handen. Ett ingrepp för snart en månad sedan gjorde dock susen. För andra dagen i följd vann Vimmerby MS-föraren i dag sin klass i enduro-SM. Den här gången gjorde han det på ett minst sagt övertygande sätt och slutade dessutom på en imponerande tredjeplats i totalen.

Annons:

I höstas körde Filip Bengtsson hem sitt sjätte SM-guld i motocross. Redan då hade han börjat göra bra resultat även i endurospåren. Till den här säsongen sadlade han om helt och hållet med målet att vinna ett SM-guld även i enduro.

Planen var också att ”Fillibang”, som han kallas i motorsportkretsar, skulle göra en rejäl satsning mot enduro-VM, något som vi berättade för ett par månader sedan. När VM drog igång med deltävlingar i Portugal och Italien för några veckor sedan fanns dock inte Filip Bengtsson med. Nu berättar han varför.

”Efter min handskada förra året har jag fått artros i handen, som blivit värre ju mer jag kört. Efter Falköping fick jag nog. För mig var det inte värt att ha konstant ont för att bara rulla runt och inte kunna göra mig själv rättvisa på banan. Så jag, tillsammans med alla runtomkring mig, bestämde oss för att det var bättre att försöka göra något åt det än att åka iväg på VM. För tre veckor sen gjorde jag ett mindre ingrepp på handcenter i Linköping. Efter det vilade jag ett tag men har nu kommit igång med körningen igen. Känns bättre än vad det gjort på länge och nu ser jag framemot första SM i Östersund till helgen”, skrev Filip Bengtsson på sin Facebook-sida tidigare i veckan.

Trea i totalen

Det där SM-guldet har VMS-föraren kopplat ett rejält grepp om efter den första tävlingshelgen i Östersund. I går berättade vi att han vann den första deltävlingen i sin klass, SM1, med relativt knapp marginal. Då blev Bengtsson dessutom totalsexa i tävlingen.

I dagens deltävling gick det ännu bättre. I går vann han klassen med en knapp minut före tvåan Niklas Persson. I dag blev segermarginalen ner till Niklas Persson nästan fem minuter.

Dessutom blev det en imponerade tredjeplats i totalen i dagens tävling, där han bara hade Joakim Grelsson (Fältjägarna EF) och Micke Persson (Karlskoga EK) före sig i resultatlistan. Avståndet upp till Grelsson var knappt två minuter.

Blom blev tia

För Robert Blom, också tävlande för Vimmerby MS, slutade dagen med en tiondeplats i klassen JSM2. Det kan jämföras med en niondeplats i gårdagens tävling.

I klassen SM2 placerade sig Fredrik Igelström, Westerviks MSK, på en 29:e plats.

Karl Karlsson, Vimmerby MS, slutade femma i VRM1. I samma klass blev Fredrik Karlsson, Westerviks MSK, åtta, Niklas Fransson (VMS) nia, och Mattias Jonsson (VMS) 14:e.

I VRM2 slutade Benny Svensson (VMS) på fjärde plats och Tomas Harrysson (VMS) blev 20:e man.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt