Annons:

HÅRD SMÄLL FÖR VMS-STJÄRNAN: BRÖT NYCKELBENET I DAG

Filip Bengtsson bröt nyckelbenet i Stångebroslaget i dag och får nu gå en hård kamp för att kunna köra nästa SM-deltävling i motocross-SM. Foto: Linus Johansson

HÅRD SMÄLL FÖR VMS-STJÄRNAN: BRÖT NYCKELBENET I DAG

Vimmerby MS Filip Bengtsson är på väg mot ytterligare ett SM-guld i motocross. I dag kan den drömmen ha fått sig en rejäl törn. Bengtsson kraschade i endurotävlingen Stångebroslaget i Linköping och bröt nyckelbenet.
– De ville inte operera honom i Linköping så nu jagar vi en operationstid för att vinna lite tid, säger Oscar Blom, som ingår i Filip Bengtssons team.

Annons:

Filip Bengtsson har flera SM-guld i motocross på meritlistan. Inför den här säsongen bytte han klubb till Vimmerby MS och han ser ut att vara på väg mot ytterligare ett guld.

Vid sidan av har Bengtsson även visat sig vara en duktig enduroåkare. I dag skulle han köra varvloppet Stångebroslaget i Linköping och då hände det som inte fick hända.

– När han skulle köra upp i ledning blev han nedskvätt med vatten så han såg inget och gick i en djup håla. Det slutade med att han landade på axeln och bröt nyckelbenet, säger Oscar Blom.

Jagar operationstid

Bengtsson uppsökte direkt sjukhus i Linköping och där konstaterade man att nyckelbenet var av.

– De ville inte operera utan sa att det kommer vara bra om sex till åtta veckor. Men så länge har man inte tid att vänta om man ska köra hem SM-guldet, säger Oscar Blom.

Nästa SM-deltävling i motocross körs den 10 augusti, alltså om knappt fem veckor.

– Nu försöker vi jaga efter en operationstid för att vinna lite tid. Får han en operation i veckan så kan han vara körklar till den 10 augusti.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt