Annons:

MÄSTAREN BYTTE SPORT - NU SATSAR HAN PÅ VM

Filip Bengtsson gör en rejäl enduro-satsning och kommer att köra VM-serien redan i år.

MÄSTAREN BYTTE SPORT - NU SATSAR HAN PÅ VM

I höstas körde Filip Bengtsson hem sitt sjätte SM-guld i motocross. Nu förbereder han sig för VM-premiären den 18 juni. Men inte i motocross - utan i enduro. – Ska jag göra en internationell satsning är det nu jag ska göra det. Jag känner mig i bra fysisk form och suget finns där, säger Vimmerby MS-föraren Filip Bengtsson.

Annons:

Filip Bengtsson har i många år varit en av Sveriges allra bästa motocross-förare. Ofta har han till och med varit den allra bästa. I höstas körde han hem sitt sjätte SM-guld.

Till den här säsongen har han som bekant sadlat om. Numera är det enduro som gäller. Han siktar högt även där.

– Planen är att vinna SM. Jag ledde min klass innan jag skadade mig förra året så det känns dumt att sikta lägre, säger Filip Bengtsson.

Rejäl satsning direkt

Den som tror att han nöjer sig med att köra SM tror dock fel. Bengtsson gör också en rejäl satsning mot VM, där tanken är att köra hela VM-serien.

Var det en given satsning att göra så tidigt i enduro-karriären?

– När det gick så bra direkt på SM så kände jag att det var lika bra att försöka göra en rejäl satsning. Jag blir inte yngre och ska jag göra en rejäl satsning internationellt är det nu jag ska göra det. Jag kände tidigt att suget fanns där och jag fick ihop mycket samarbetspartners som ville vara med mig på den resan.

Premiär i Portugal

Den första VM-deltävlingen är planerad till norra Portugal med start den 18 juni. Helgen därefter går VM vidare i Italien och ytterligare en vecka senare (3-4 juli) är det dags för SM-premiären i Östersund. Om inte pandemin sätter stopp, vill säga. Den tänkta SM-premiären har redan ställts in.

– Just nu känns det ju som en repris av förra året. Man har tränat för det här hela vintern. Det är klart att det är tråkigt när det är så ovisst och man inte vet när eller om det blir av. Men det är så det ser ut nu och det är bara att gilla läget. Jag ska se till att vara så förberedd jag bara kan när det väl drar igång, säger Filip Bengtsson.

Hur högt har du satt målet inför VM?

– Det är jättesvårt att säga i och med att det blir första gången jag kör VM i enduro. Jag tänker mest att jag ska försöka vara så förberedd jag bara kan vara. Jag ska prestera till 100 procent och så får vi se hur långt det räcker.

Kämpar med handskadan

Efter en del smällar de senaste åren känner sig Filip Bengtsson redo för en ny säsong.

– Jag kämpar fortfarande lite med sviterna efter handskadan, men det blir sakta men säkert bättre.

Till den första VM-tävlingen i Portugal kommer Filip Bengtsson att bila ned tillsammans med team-medlemen och mekanikern Oscar Blom. En nätt resa på runt 350 mil. Därefter väntar som sagt tävling i Italien och därefter fortsätter VM-serien med tävlingar i Estland och Sverige (Skövde) i juli och avslutas i Tyskland och Frankrike i oktober.

När det gäller motocross-karriären är den för stunden helt lagd på is för Filip Bengtssons del.

– Jag har inga planerade tävlingar där. De körde ju SM i helgen som gick och det är klart att jag var lite sugen då, särskilt när enduro-SM blev framflyttat. Men jag känner inget behov av det just nu utan vill satsa fullt ut på enduron i år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt