Annons:

Vimmerbyföraren vann i SM-premiären:

De blev seger för Filip Bengtsson i SM-premiären i enduro. Foto: Arkivbild

Vimmerbyföraren vann i SM-premiären: "Blir jäkligt sugen"

Det blev en drömstart för Filip Bengtsson i enduro-SM. Vimmerbyföraren vann totalen i dagens tävlingar i Skövde.
– Det trodde jag kanske inte, säger crosstjärnan. 

Annons:

Filip Bengtsson, Vimmerby MS, blev svensk mästare i motocross och vann även klassiska Gotland Grand National i höstas. 

I helgen körde han enduro-SM:s första tävling i Skövde – och det gick utmärkt för den skicklige föraren. I fredagens SM-premiär blev han tvåa i sin klass bakom Albin Elowsson och totalt femma bland alla förare.

Men då var det nog just premiärnerverna som spökade för honom.

– Jag var jäkligt ställd och nervös i går och öppnade lite för lugnt. Jag hade för många missar men det var mycket som var nytt för mig också. I dag tycker jag att det rullade på som vanligt, säger Filip Bengtsson.

På lördagen höjde han sig avsevärt och vann totalt. Han var 14 sekunder före fjolårets SM-vinnare Micke Persson från Karlskoga i mål. Bengtsson körde på 1.11.30. 

– Jag hade lite på känn att chansen fanns eftersom jag ändå var bland de fem bästa i går. Det kändes mycket bättre på första sträckan direkt och det rullade på bra. Det är jäkligt kul att vinna klassen och totalen, det trodde jag kanske inte även om man alltid vill vinna och jag hade förhoppningar om att vara med i toppen.

"Jäkligt tufft"

Dessvärre krockar en SM-tävling i motocross med en av de andra SM-tävlingarna i enduron. 

– Motocross går först i år i alla fall, men blir alltid sugen på att köra. Det hade varit kul, säger Bengtsson, som ändå planerar att köra de tävlingar som inte kolliderar. Jag får se lite hur det går i cross-SM den 15 augusti också, för man blir jäkligt sugen. 

SM-tävlingarna i Skövde bjöd på varierat underlag, där det både var långa skogsbanor och körning uppför slalombacken i Billingen.

– Det är jäkligt tufft. Transporterna emellan var nästan tuffast. De andra har lite mer rutin än mig också, säger Bengtsson. 

På lördagen blev Oscar Blom 14:e i JSM och Didrik Gustafsson kom på 15:e plats. På fredagen slutade Blom och Gustafsson på 16:e plats respektive 17:e. Markus Lundgren blev tolva i fredags, men bröt på lördagen. I klassen VRM 1 körde Vimmerbyföraren Karl Karlsson in sig som sjua respektive åtta. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt