Annons:

Så många besökte Semesterracet – ”Jättenöjda med arrangemanget”

Framförallt under lördagen var det en riktig publikfest i Gnagaredalen. Foto: Ossian Mathiasson

Så många besökte Semesterracet – ”Jättenöjda med arrangemanget”

Vimmerby MS jättetävling Semesterracet blev i vanlig ordning en succé. Tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson tror att över 25 000 personer besökte Gnagaredalen under de fem tävlingsdagarna.
– Vi är jättenöjda med hela arrangemanget, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Det är alltid svårt att säga exakt hur många människor som har befunnit sig i Gnagaredalen under veckans gång. Men att tävlingen var en publiksuccé går inte att komma ifrån. Inte minst under lördagen, då seniorer och juniorer körde om respektive titel, var tävlingen mycket välbesökt.

– Det var folk överallt och det var kö till precis allt. Det måste ha varit mellan 10 000 och 12 000 personer på området. Sett över hela veckan måste det ha varit över 25 000, säger Beatrice Ågren Karlsson.

”Bra med publik”

Vimmerby MS ordförande Roger Karlsson berättar att det såldes cirka 600 endagarsbiljetter i tisdags, 570 i onsdags, 530 i torsdags, 260 i fredags och 1 600 i lördags. Dessutom har runt 1 200 band för hela veckans sålts och utöver det tillkommer 1 400 band till förare och mekaniker, 400 funktionärer, massa fribiljetter samt barn och ungdomar som har fri entré.

– Att säga en exakt publiksiffra är helt omöjligt, men det har varit bra med publik under veckan och vi är nöjda med publiktillströmningen, säger Roger Karlsson. 

”En tankeställare”

Beatrice Ågren Karlsson är nöjd med det mesta under veckan.

– Trots den rejäla regnskuren i fredags och strömavbrottet i samband med det så har det i det stora hela gått jättebra. Det har verkligen flutit på. Två förare fick åka till sjukhus under veckan och med så många startande är det en låg siffra. Båda var dessutom tillbaka på området dagen efter.

Det kanske mest dramatiska som hände var när en bil flög rakt över en vall och var mycket nära att träffa ett antal fotografer.

– Där fick man sig en tankeställare och vi måste agera på något sätt inför kommande tävlingar, säger Beatrice Ågren Karlsson. 

400 funktionärer

Hon berättar att Vimmerby MS har fått mycket beröm under och efter tävlingen.

– Vi har fått sådan fantastisk respons. Och man blir glad när Tina Lennartsson i stort sett bara skriver positiva saker i sin domarrapport. Hon var jättenöjd.

Ungefär 400 funktionärer har hjälpt till under Semesterracet.

– Det är otroligt att vi har så många funktionärer utifrån. Det är ett helt enormt stöd vi får och vi skulle inte klara oss utan alla våra funktionärer. Det är allt från de som står i kiosken och entrén till de som fixar med mat och givetvis våra egna funktionärer och förare som hjälper till, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt