Annons:

Sista driftingtävlingen före SM: ”Mycket som ska bli rätt”

I helgen arrangerar Hultsfred Drifttrack sin egen Breisladtävling på flygplatsen. Foto: Ossian Mathiasson

Sista driftingtävlingen före SM: ”Mycket som ska bli rätt”

Hultsfreds Motorklubb längtar till SM-deltävlingen i drifting i augusti. Men först, i morgon, arrangerar Hultsfred Drifttrack sin egen Breisladtävling.
– Vi hoppas på 100 förare som vanligt. Det förväntas bli ett fartfyllt och bra event, säger Richard Loord.

Annons:

Hultsfred Breisladd kommer starta direkt efter att frikörningarna är avslutade på lördagseftermiddagen och tävlingen innehåller singelrepor där man sedan i en stege kvalar till nästa omgång. 

I vanlig ordning är det viktigt att bjuda på en bra show samtidigt som domarna bedömer fart, vinkel och linje. 

– Vi kommer köra frikörning för alla fram till klockan 15.00 på både lördag och söndag. Sedan under lördag eftermiddag börjar vår tävling Hultsfred Breisladd där alla får delta, säger Richard Loord och lägger till:

– Vinstpengen är över 22 000 kronor fördelat på de tre pallpristagarna. 

"Mycket som ska bli rätt" 

Hultsfred Drifttrack får mycket beröm för evenemangen som arrangeras på den före detta flygbasen och inom kort står Hultsfreds Motorklubb som arrangerar för en SM-deltävling i drifting. Den tävlingen kommer att gå 10-11 augusti.

– Det känns riktigt bra. Det är givetvis mycket som ska bli rätt och vi siktar på att vara förberedda för att hålla en hög standard på hela eventet, bland annat publikparkering på området, säger Loord. 

Klubben har blivit sponsrade med två publikläktare från AD Bildelar i Växjö som rymmer ungefär 1 000 personer och Ek Plåt i Gamleby har byggt en bro som gör det möjligt för publiken att ta sig runt banan på ett säkert sätt. 

– Vi har som vanligt väldigt mycket på gång. Bron var inte iordninggjord vid förra tävlingen men nu är den klar. Det gäller läktaren också, den var monterad men inte riktigt klar. Det blir en ny läktare och iordningställande av bro och den andra läktaren. Allt ska vara klart till helgens körning. Asfaltering och visst entreprenadarbete återstår, säger Loord. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt