Annons:

CHOCKEN: DRIFTINGKLUBBEN TVINGAS BORT FRÅN FLYGPLATSEN

Hultsfred MK har blivit en stor aktör inom drifting-Sverige. Nu kommer bakslaget då klubben tvingas bort från flygplatsen vid årets slut. Foto: Ossian Mathiasson

CHOCKEN: DRIFTINGKLUBBEN TVINGAS BORT FRÅN FLYGPLATSEN

Hultsfred MK:s tid med drifting på flygplatsen i Hultsfred är snart över. Klubben får inte förnyat hyreskontrakt på grund av Länsstyrelsens regelverk och solcellsparken som ska byggas på flygplatsen. 
– Det känns lite som att man slår undan benen på oss, säger Linuz Ericsson, banansvarig och kassör i Hultsfred MK. 

Annons:

Hultsfred MK har byggt upp sin driftingverksamhet från scratch och har i dagsläget över 400 medlemmar och cirka 100 förare från nybörjarnivå till elitnivå på Hultsfred Drifttrack. 

Det var i samband med helgens SM- och RM-deltävling i Sundsvall som Hultsfred MK gick ut med nyheten om att de tvingas bort från driftingbanan på flygplatsen vid årets slut. Det innebär i sin tur att sommarens SM- och RM-deltävling i Hultsfred blir den sista på den nuvarande banan, en nyhet som Motorsportmagasinet rapporterade om i dag. 

Anledningen är hårdare krav från Länsstyrelsen och den planerade solcellsparken på flygplatsen. 

– Vi hade diskussioner med Hultsfred Airport tidig vår 2020 och påbörjade en del förändringar för att det skulle funka ihop med den planerade solcellsanläggningen. Vi fick beskedet att det inte skulle påverka oss om vi gjorde si och så. Och nu under våren 2021 fick vi besked om att det inte blir något mer. Vi har försökt få igång en dialog om det och se om det finns några alternativ men vi har inte fått något vidare intresse från ägarna. Bara ett mejl om att det är slut, säger Linuz Ericsson och fortsätter: 

– Det som har nämnts i mejlet är både solcellsanläggningen och Länsstyrelsens åsikter. Vi har inte haft någon dialog då de inte vill prata med oss. Vi har inte fått reda på vad som gäller. Det här med Länsstyrelsen har använts som lite skrämselfaktor i flera år så det har varit svårt att veta hur mycket man ska ta det på allvar. Det finns säkert någon anledning till att de tar beslutet men det är inget som vi har fått någon utförlig förklaring på vad gäller de bakomliggande orsakerna. 

"Jagar nya alternativ"

Det är ett tungt besked som klubben har fått från styrelsen i Hultsfred Airport efter att ha slitit i många år med banan och allt runt omkring. 

– Skittråkigt att vi inte får förlänga vårt hyresavtal. Vi har gått från att ha tio bilar som åkte runt och sladdade på vägarna som fanns till att nu ha byggt upp en seriös organisation och en seriös bana. Vi har en bit över 100 bilar på våra frikörningar, arrangerade SM-deltävling 2019 och arrangerar en ny SM-deltävling sista helgen i juli. Vi har blivit en ganska stor aktör inom drifting-Sverige.

Är det omöjligt att få till en fortsättning på driftingbanan?

– Det är helt kört vad vi förstår det som så vi jagar nya alternativ för fullt. Det känns lite som att man slår undan benen på oss, så jäkla tråkigt. Vi har fått information om att det är kört.  

"Tomrum i regionen"

Linuz Ericsson berättar att klubben jagar efter ett nytt ställe och hoppas att de kan få till en lösning.

– Förhoppningen är att hitta en annan plats där vi kan ta med oss alla grejer och bygga upp något från grunden. Det är inte lätt att hitta en plats där man kan bedriva motorsport. Vi har haft ett guldläge på flygplatsen så det är jättetråkigt att det är slut på det. Det kommer bli ett tomrum i regionen om banan försvinner. Om man tittar på startlistorna i SM och RM så är det Hultsfred den klubb som har flest förare med i SM och RM. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt