Annons:

INGEN SM-DELTÄVLING I HULTSFRED I SOMMAR

Det blir ingen SM-deltävling i drifting i Hultsfred i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

INGEN SM-DELTÄVLING I HULTSFRED I SOMMAR

Hultsfred MK får inte arrangera någon driftdeltävling i SM, JSM och RM i juli. Swedish Drift Championship ställs in på grund av för få anmälda till följd av coronapandemin. 

Annons:

SBF Drifting behövde 25 anmälda i både SM- och RM-klasserna med tanke på att arrangörsföreningarna behöver intäkter från förarnas anmälningsavgifter för att få deltävlingarna att gå runt ekonomiskt. 

De har inte nått de uppsatta målen på 25 förare i vardera klass och mästerskapet ställs in.  

”Vi tycker självklart att detta är otroligt tråkigt, men ser tyvärr ingen annan utväg. Vi alla inom organisationen strävar alltid efter att skapa en bra serie eftersom vi vet att förarna lägger mycket resurser i form av tid och pengar på detta. Och trots väldigt många motgångar under 2020 har vi fortsatt arbetat för att kunna anordna Svenska Mästerskapet och Riksmästerskapet, men tvingas nu ta ett mycket trist beslut, men som tyvärr också är det enda beslutet vi kan ta i denna situation” säger utskottet i ert pressmeddelande. 

"Ekonomin har svårt att gå ihop sig"

Både JSM och SM består av fem deltävlingar och RM av fyra deltävlingar och deltävlingen i dessa tre mästerskap skulle, precis som sommaren 2019, ha hamnat på driftingbanan i Hultsfred. Nu blir det alltså inte så. 

– Mycket tråkigt men om man tittar ut genom fönstret så var det väl väntat då ekonomin har svårt att gå ihop sig när vi inte kan ta in publik och sälja mat.  Sedan är det få anmälda och det är inte på grund av intresse men finansieringen hålls inne både då en del sponsorer säkerligen permitterar och förarna som betalar en del själva kanske håller tillbaka på grund av osäkerhet. Vi har haft det på känn och kommer eventuellt ha en egen tävling under datumet istället.  Men oavsett så kör vi träning nu i helgen och det är med restriktioner. Vi kommer livesända från vår Facebook-sida, säger Richard Loord, ordförande i Hultsfred MK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt