Annons:

Loord tog SM-brons i drifting: ”Grymt roligt för oss i teamet”

Richard Loord imponerade och hamnade på pallen i totalen av SM i drifting. Foto: Ossian Mathiasson

Loord tog SM-brons i drifting: ”Grymt roligt för oss i teamet”

Sista deltävlingen i SM i drifting avgjordes i helgen och Richard Loord från Hultsfred MK slutade tvåa. I totalsammanställningen lade han beslag om bronsmedaljen.
– Framgångsförklaringen är som sådan att det kräver ett otroligt driv för att klara av sporten, säger Richard Loord.

Annons:

Förra årets tiondeplats i Riksmästerskapet gav Richard Loord en plats i SM-serien och årets säsong i Swedish Drift Championship lär han bära med sig framöver. 

I helgen kördes den fjärde och sista deltävlingen i Sundsvall och vinnare för andra gången på rad blev Felix Lindvall medan Richard Loord körde in som tvåa. 

– Min insats var över förväntan då jag hade en taskig magkänsla. Mitt grymma team såg till att jag slappnade av kvällen innan och det gjorde att vi gick tillbaka till "keep drifting fun". Det stod väldigt mycket på spel inför helgen, vilket säkerligen skapade lite hjärnspöken. På tävlingsdagen släppte det och resulterade i att vi krigade oss igenom stegen till final där vi till slut blev utslagna och vi slutade på en andraplats, säger Richard Loord.

Lär inte köra serietävlingar 2020 

Han kunde snabbt räkna ut att han hamnade på tredjeplatsen i serietabellen med 308 poäng. Linus Joensuu tog hem SM-titeln med 368 poäng och tvåa blev Linus lillebror Victor Joensuu, som skrapade ihop 358 poäng. 
Han kan peka på flera framgångsfaktorer till den lyckade säsongen.

– Grymt roligt för oss i teamet. Jag har själv byggt bilen, letar ständigt efter uppgraderingar och vill alltid försöka förebygga problemen innan de kommer. Att ha en hel bil genom en tävling är väldigt viktigt, det får bara inte strula för då tappar man träningstid och kanske till och med en hel tävling. Sedan krävs det ett engagerat team som hjälper till före och under tävling, vilket jag har haft detta år. De ställer upp i vått och torrt och sist men verkligen in minst så är det tack vare mina sponsorer som har hjälpt mig under året. Utan de hade det varit väldigt svårt att kunna dyka upp på varje event och leverera trots några mindre motgångar under året. Det har varit lite haverier men inget jätteallvarligt med en helt ny motor, turbo, styrsystem, bakvagn, framvagn. Det kanske låter mycket men man måste ha en bra budget för att klara av en säsong som denna och sedan krävs det antagligen en chaufför utan konsekvenstänk som klarar av att köra denna bil med 950 motorhästar i 120 kilometer på tvären dörr i dörr med en annan bil, säger Richard Loord.

Har du några tankar inför nästa år?

– Nästa år blir det inget tävlande vad det ser ut som. Utan det blir enstaka tävlingar där vi har mycket publicitet eftersom vi ska bygga en ihop en Volvo S60 2014 som ny driftingbil inför nästa år. Det kommer bli riktigt häftigt då det inte är någon som byggt på en sådan tidigare. 

Det är många lokala driftingförare som kan summera en lyckad säsong i klassen Swedish Drift Championship där 36 förare har kommit till start minst en gång.

Johan Ingvaldsson slutade på delad fjärdeplats i totalen med 252 poäng, Martin Frejd sju med 239 poäng, Andreas Lilja åtta med 236 poäng, Kevin Brunberg elva med 218 poäng, Viktor Wettemark 17:e plats med 159 poäng, Johan Svensson 21:a med 95 poäng och Pontus Furbring 25:a med 65 poäng. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt