Annons:

  • HOPPET NÄSTAN UTE FÖR SEMESTERRACET: ”JAG TROR INTE PÅ DET”

    Hoppet är i stort sett ute för att kunna genomföra Semesterracet i Vimmerby 2021. Foto: Linus Johansson.

  • HOPPET NÄSTAN UTE FÖR SEMESTERRACET: ”JAG TROR INTE PÅ DET”

    Tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

HOPPET NÄSTAN UTE FÖR SEMESTERRACET: ”JAG TROR INTE PÅ DET”

Corona-pandemin gjorde att Vimmerby MS tvingades ställa in jättetävlingen Semesterracet förra sommaren. Utgången blir av allt att döma densamma i år. – Jag får vara ärlig och säga att nej, det blir nog inget Semesterrace i år heller. Vi får sikta på 2022, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

Semesterracet i Vimmerby är Sveriges största folkracetävling. Runt 700 förare brukar komma till staden vecka 28 varje år. Förra året blev det ingen tävling på grund av Corona-pandemin. Det lär inte bli något Semesterrace i år heller. Tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson konstaterar att hoppet är mer eller mindre ute.

– Att få till en vettig tävlingssäsong, nej, det är motigt. Jättesvårt. När det gäller Semesterracet är frågan också om vi vill genomföra den på något annat sätt än det vi är vana vid eller är det bättre att ladda på till 2022?

Stiltje i förberedelserna

Ågren Karlsson är tämligen säker på sin sak; det blir ingen tävling vecka 28 i år heller.

– Redan nu finns det beslut från Svenska Bilsportförbundet att det inte ska genomföras någon tävling i Sverige innan den sista juni om läget i landet inte ändras radikalt. Och det ser jag inte att det kommer att göra, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Anmälan till Semesterracet brukar läggas ut i slutet av april, men något sådant är inte planerat nu.

– Förra året visste vi inte så mycket och man hoppades in i det sista att tävlingen skulle kunna köras. Men nu gör jag inte ens det. I princip kan man säga att vi inte har gjort något kring tävlingen sedan vi ställde in förra året och i vanliga fall börjar vi jobba med det i september/oktober.

Det du säger är att det inte blir något Semesterrace i år heller?

– Ska det bli en tävling måste det till ett mirakel och det helst i går. Nej, jag tror inte på det. Sen kan man självklart leva på hoppet, men det är inte stort. Och även om vi skulle få ha en tävling, vill vi verkligen ha hit folk från hela Sverige i det här läget? Kan vi ha vår camping öppen? Campingen är vår grej och att inte kunna ha den öppen, nej, det skulle inte kännas rätt. Kan vi inte arrangera tävlingen på det sättet vi brukar måste jag vara ärlig och säga nej, då blir det inget.

Osäkert kring Höstracet

Att köra Semesterracet utan publik i Gnagaredalen är inget alternativ.

– Nej, det är det inte. Det är uteslutet.

Klarar tävlingen ett inställt år till?

– Det tror jag att den gör. Det ser jag inget hinder till, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Under 2020 arrangerade Vimmerby MS endast en folkracetävling i och med Höstracet. 150 förare kom till start då.

– Det gick bra, men vi vill nog inte göra om det i höst om de restriktioner som finns nu ligger kvar. Det var alldeles för mycket jobb. Men vår förhoppning är att det blir en förändring och att vi kan köra en tävling i oktober.

Tanken var annars att VMS skulle ha utökat tävlingsprogrammet i år, med en kvällstävling i juni för att hedra Lars-Agne ”L-A” Karlsson.

– Det känns tråkigt att vi inte kan genomföra den, men läget är tyvärr som det är.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt