Annons:

Premiären blev en mardröm – nu väntar tolv veckor i gips: ”Handen slogs av”

Patrik Lundh åkte på en hård smäll i årspremiären och tvingas nu till tolv veckor i gips.

Premiären blev en mardröm – nu väntar tolv veckor i gips: ”Handen slogs av”

Första folkracetävlingen för säsongen kan också ha blivit den sista för Patrik Lundh. Ett komplicerat benbrott i handen tvingar honom att gå med gips i tre månader.

– Det känns tungt att det här kom i första tävlingen. Man är ju rätt skyddad i bilen och det är sällan man skadar sig så illa, säger Patrik Lundh.

Annons:

Patrik Lundh, tävlandes för Målilla MK och numera boende i Vimmerby, är en riktig motorentusiast. Han tävlar i både rally och folkrace och såg nu fram emot att säsongen skulle komma igång på allvar efter att restriktionerna kring Covid19 lättat.

Men mycket talar nu för att säsongen tog slut för honom redan i den första tävlingen för året.

– Jag åkte på ett benbrott i handslutet på vänsterhanden. Läkaren sa att det är ett svårläkt och lite komplicerat brott. Det har lite att göra med blodtillförseln och så också. Nu väntar tolv veckor i gips och sen ska jag röntgas igen för att se så att det läkt ihop som det ska, säger Patrik Lundh. 

Tog täten

Det var i årets första folkracetävling, som kördes i Skene i söndags, som olyckan var framme.

Vad var det som hände?

– Jag tog täten i mitt finalheat. Sen skulle alla in i en vänstersväng och det tjongade till i sidan och jag hamnade på tvären. Det klarade jag av, men när jag skulle ta mig därifrån kom det en till och körde på mig och jag slog runt 360 grader. I det läget fick jag in handen i ratten så att handen slogs av. Det var väldigt oturligt och en smäll jag inte var riktigt beredd på.

Du märkte direkt att något var galet?

– Ja... Jag körde färdigt heatet, men mot slutet gick det bara på adrenalin.

Lång natt

Patrik Lundh valde ändå att åka hela vägen hem till Vimmerby för att sedan åka in till sjukhuset i Västervik natten mot måndagen.

– Då hade de inte röntgen öppen så jag fick lite smärtlindring och fick åka hem och komma tillbaka några timmar senare. Det var lite frustrerande och det blev en lång natt.

Fram till olyckan hade tävlingen annars varit ganska bra för Patrik Lundhs del.

– Första heatet gick lite sådär. Jag gjorde en miss när jag låg tvåa och slutade trea. I mitt andra heat fick jag en klockren start och lyckades vinna. Då kändes det såklart mycket bättre.

”Tråkigt och frustrerande”

Sedan kom den där smällen - som i värsta fall kan ha avslutat säsongen för Målillaförarens del.

– Efter de där tolv veckorna är det ju inte bara att sätta sig och köra heller utan då måste handen tränas upp. Jag tänker inte riskera något.

Hur känns det att det blev så här?

– Alla licenser är betalda för rally och folkrace och alla bilar är iordninggjorda så visst känns det tråkigt och frustrerande. Och så är det mycket på jobbet nu, sommar och en kommande semester och så har vi en två månader gammal dotter här hemma. Jag får se det positiva, att jag får umgås mycket med henne.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt