Annons:

Patrik Lundh, till höger, var i dubbla A-finaler i bilspeedwayen i Vetlanda. Emil Karlsson, till vänster, slutade sexa i juniorernas A-final.

Lundh i dubbla A-finaler – flera lokala framgångar

Målillaföraren Patrik Lundh lyckades ta sig till dubbla A-finaler när det kördes bilspeedway på Vetlanda Motorstadion den här helgen. Även flera andra lokala förare var med och körde finaler.

Annons:

I fredagens tävling var det Kim Bergström, Vetlanda RRC, som var snabbast och vann A-finalen. Av de lokala förarna lyckades Patrik Lundh, Målilla MK, bäst med en sjätteplats i A-finalen.

B-finalen vanns av Vimmerby MS Johan Klingstedt och i samma final blev Jonas Berneros, Silverdalens MSK, sexa. Emanuel Jonsson, Silverdalen, blev tvåa i C-finalen och där slutade Vimmerbyförarna Thomas Karlsson och Joakim Persson trea respektive sexa.

Omstart i ledning

Även i lördagens tävling lyckades Patrik Lundh ta sig till A-finalen och den gången slutade han tvåa efter Nässjöåkaren Patrik Eriksson.

– I fredags blev jag sexa efter en flygtur och ett tappat däck i finalen. På lördagen ledde jag finalen när det blev omstart med ett varv kvar att köra. Jag får väl ändå vara nöjd, jag var den enda som åkte A-final båda dagarna, säger Patrik Lundh.

Thomas Karlsson vann lördagens B-final med Jonas Berneros som fyra.. I C-finalen blev det seger för Emelie Karlsson, Målilla, före VMS-föraren Joakim Persson. Niklas Johansson, Målilla, slutade fyra.

Lördagens juniortävling vanns av Kindaåkaren Wilmer Westerling före Silverdalens Jimmy Strömholm. Vimmerbyduon Theo Johansson och Emil Karlsson blev fyra respektive sexa.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt