Annons:

Årsdebuten är avklarad med gott resultat för Kjell och Peter Fransson. Foto: Ingela Karlsson

”Rattrosten” släppte för Fransson: ”Det gäller att explodera”

Årets första tävling. Då fick Kjell Fransson ”rattrosten” att släppa och noterades för en stark andraplats i sin klass i Svenska spintserien i rally.

– Det var inte så långt upp till förstaplatsen heller, säger Vimmerby MS-föraren Kjell Fransson.

Annons:

På grund av den pågående pandemin har det inte körts särskilt många rallytävlingar det senaste året.

– Jag körde Novemberskölden i Nässjö i höstas, det är den senaste tävlingen jag åkte. Sen var det någon sprint på sommaren också, men mycket mer än så var det inte, säger Kjell Fransson.

”Föraren det hänger på”

Den här helgen var det dags för årets första tävlingar, när den första och andra deltävlingen i Svenska sprintserien i rally avgjordes i Borlänge. För Kjell Franssons del var det förstås den historiska klassen som gällde.

Det började inte som Hultsfredsboende Fransson hade tänkt sig med en fjärdeplats i lördagens deltävling.

– Jag kände att det var ”rattrost” då. Det är lite speciellt med sprint, det gäller att explodera. Men jag ska inte skylla på något, det är föraren det hänger på. Han som vann (Lars Davidsson, Enköpings MK) körde med en likadan bil och vi hade samma förutsättningar.

Körde bort ett framhjul

I dag gick det betydligt bättre för Kjell Fransson. Lars Davidsson var förvisso snabbast i klassen, men bakom honom i resultatlistan hittar vi Franssons namn.

– Man vill alltid vinna, men i dag är jag hyfsat nöjd i alla fall. Det var inte så långt upp till förstaplatsen heller så det kändes bättre, säger Fransson.

Även Peter Fransson, Vimmerby MS, tävlade i Borlänge under helgen.

– Peter kom tvåa i sin klass på lördagen. Tyvärr körde han bort ett framhjul i sitt sista framträdande och det kunde vi inte laga till i dag. Vi delade bil i dag, han var med och körde några omgångar innan han åkte hem.

Framöver ser det ut att bli betydligt fler rallytävlingar på schemat.

– Jag har anmält mig till en tävling i Nyköping i början av juli och en i Flen i slutet av samma månad. Då blir det mer riktiga rallytävlingar. Sprint är roligt på sitt sätt, men det jag gillar bäst är att åka i skogen med noter, säger Kjell Fransson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt