Annons:

Beatrice Ågren Karlsson konstaterar att Höstracet kommer att avgöras även i år. Foto: Stefan Härnström

Ett år senare - då blir det folkrace i Gnagaredalen igen

Semesterracet blev inställt även i år. Nu står det klart att det ändå blir folkrace i Gnagaredalen i Vimmerby under 2021. Vimmerby MS tog nyligen beslutet att arrangera tävlingen Höstracet den 2-3 oktober.
– Jag tror att det är viktigt för oss att visa att vi också vill dra igång nu, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

 

Annons:

Folkracetävlingen Semesterracet, som vanligtvis avgörs under vecka 28, har varit Vimmerby MS flaggskepp i många år. 2020 blev tävlingen inställd på grund av Corona-pandemin och även i år blev beslutet att inte köra tävlingen.

Förra året blev det till slut en tävling på folkracebanan i Gnagaredalen när Höstracet avgjordes i början av oktober. Nu står det klart att Vimmerby MS kommer att arrangera Höstracet även i år, närmare bestämt den 2-3 oktober.

– Förra året körde vi bara en dag, det var ett helt annat upplägg jämfört med hur det brukar vara, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Upplägget inte klart

I år blir det däremot alltså tävling över två dagar. I vanliga fall brukar den ena dagen bestå av en partävling och den andra dagen av en individuell tävling. Hur det blir i år är inte klart i skrivande stund.

– Vi har inte hunnit prata så mycket om det än utan ska diskutera upplägget på ett möte om några veckor. I och med att det ändå inte har varit ett vanligt år kanske vi försöker hitta på något annat upplägg än vad det traditionellt brukar vara på Höstracet. Samtidigt är partävlingen väldigt speciell och den betyder mycket för många. Vi får se hur upplägget blir, säger Beatrice Ågren Karlsson.

Hoppas på stort intresse

Hon hoppas förstås att tävlingen ska vara lika populär som vanligt.

– Ja, jag har en förhoppning att tävlingen ska vara lika populär som den brukar vara. Det jag kan säga med i alla fall 90 procents säkerhet är att det kommer att bli en separat damtävling.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt