Annons:

Pallplats för Hulsfredsbon i Rallycross-SM

Oskar Andersson från Hultsfred kom på 3:e plats i Rallycross-SM. FOTO: Privat.

Pallplats för Hulsfredsbon i Rallycross-SM

Efter att ha varit snabbast i flera kvalomgångar avslutade Oskar Andersson från Hultsfred, Rallycross-SM i Västerås med en pallplats. Han blev trea med 116 poäng. ”Jag har aldrig haft så kul som när jag fick sitta i bilen och köra”, säger han.

Annons:

I februari blev Hultsfredskillen Oskar Andersson, tävlande för Vimmerby MS, uttagen i det svenska crosskart-landslaget för tredje året i rad. Efter besvär med crosskarten bestämde sig Oskar för att testa på Rallycross.

– Vi har haft ett ganska motigt år med crosskarten och ville prova på något nytt. Vi hyrde en bil och efter 15 övningsvarv så åkte vi direkt till tävlingen, säger Oskar Andersson.

Motgångar på första tävlingsdagen

Oscar var den snabbaste föraren tidigt i tävlingen. Efter att flera saker gått sönder och övriga besvär med bilen var Hultsfredsbon tvungen att avbryta i semifinalen.

Andra tävlingsdagen gick mycket bättre och Oskar kunde avsluta tävlingen med en tredjeplats.

– Det gick mycket bättre den andra dagen, jag var även snabbast i en av kvalomgångarna.

Oväntat resultat

– Vi hade inte alls förväntat oss att det skulle gå så bra som det gick. Det var väldigt roligt och lärorikt, jag har aldrig haft så kul som när jag fick sitta i bilen och köra, avslutar Oskar Andersson.

Oskar vill fortsätta med Rallycross men säger att han behöver få ihop en budget genom sponsorer, något han är i processen av att göra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt