Annons:

Fina framgångar för Fransson – men otäckt virus härjar

Sandra Fransson har varit i Spanien och tävlat. Foto: Privat

Fina framgångar för Fransson – men otäckt virus härjar

Vimmerbyryttaren Sandra Fransson gjorde fina prestationer med sina hästar i spanska staden Oliva. Men inte långt därifrån härjar ett otäckt virus och flera hästar har dött.
– Det är kaotiskt, säger hon. 

Annons:

Sandra Fransson, som bland annat fick årets idrottspris på Vimmerbygalan 2018, påbörjade en större internationell satsning under 2019. Den senaste tiden har hon varit i spanska staden Oliva, nära Valencia, och tävlat.

Där har hon firat framgångar med sina fyra hästar. 

– Det har gått jättebra för mig. Jag har med mig fyra hästar och min sexåring, Starline, har gjort bra rundor och blev placerad i 1,20 meter, berättar Sandra Fransson.

Allra bäst har det gått för Cima, ett nioårigt sto, som hoppat felfritt i alla starter.

– Hon blev placerad i finalen på Grand Prix och kom på fjärde plats totalt med en omhoppning. 

Placerade hästar

Congstar PS, med Sandra Fransson på sadeln, blev placerad i bronsfinalen på 1,40.

– Han hoppade också felfritt, sedan blev det ett nedslag på sista hindret. Jag satsade allt jag hade och då blev han osäker och det blev ett nedslag. Det blev en sjundeplats i finalen. 

Hon har också med sig åttaårige Chattanooga, som gjorde en superrunda på 1,40 med ett nedslag.

– Alla hästar har varit toppen och jag är jättenöjd med tävlingen. 

Hästar har dött

Men det finns också otäcka nyheter från Spanien just nu. Som om det inte vore nog med covid-19 härjar ett annat virus i den spanska staden Valencia. 

– Viruset är i Valencia, cirka en timme härifrån där jag är. Det är en annan stor tävlingsplats och jag skulle ha åkt dit först, men de ringde när jag var i Frankrike och berättade att de hade fått någon form av virus. Jag fortsatte resa, men blev hjälpt hit istället. Jag kunde lika gärna ha hamnat där och där hade jag lite tur. 

Flera hästar har dött av viruset och den tävlingen är suspenderad. 

– Det är kaotiskt här nere. Man inväntar svar om den tävlingen och jag är kvar här i Oliva. Jag håller mig lugn, så får vi se. Den här tävlingen ska vara fri från viruset.

Är du orolig för dina hästar?

– De säger att inga hästar här är sjuka och de har vaccinerat och haft veterinärer på plats. Det är klart att det kan slå ut, men jag håller mig här och inväntar någon vecka. Jag tror det är större risk att dra sig hem och transportera dem just nu. Tanken var att det skulle bli en tävling till här, men det blir nog inställt. Jag avvaktar lite grann och vet inte om jag åker i morgon eller om någon månad riktigt, så osäkert är det. 

Bas i Tyskland

Sandra Fransson har annars spenderat mycket tid i Tyskland den senaste tiden och inte påverkats så mycket av coronapandemin.

– Tävlingarna har pågått i Tyskland och jag har kunnat hålla mina planer. Jag har haft min bas i Tyskland kan man säga, men det är lite ovisst var jag tar mig vidare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt