Annons:

JUST NU: Stark värvning av Västervik – plockar in framtidsnamn

Gleb Chugunov är klar för Västervik speedway. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Stark värvning av Västervik – plockar in framtidsnamn

Västervik speedway har gjort sitt första nyförvärv inför säsongen 2022. Ryske framtidsnamnet Gleb Chugunov är klar för klubben. 

Annons:

Gleb Chugunov har de senaste säsongerna kört för Smederna i Bauhausligan och gjorde 17 matcher för Eskilstunaklubben 2021. Hans snitt landade på 1,655 poäng per heat.

Gleb kommer även köra för Wroclaw i Polen under 2022. Under den gångna säsongen blev han polsk lagmästare och skrev nyligen på ett tvåårsavtal med klubben.

– Från det att diskussionen med Gleb startade tills vi var överens gick det väldigt fort då intresset var ömsesidigt. Att få in Gleb i truppen passar oss mycket bra, han har erfarenhet av de svenska banorna och har skaffat sig mycket rutin trots att han bara är 22 år. Att få in den unga ryssen i truppen går helt i riktning med klubbens strategi då vi försöker vara så långsiktiga vi kan och hoppas med det att vi kommer ha många framgångsrika säsonger tillsammans, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Gleb Chugunov kommenterar sin nya klubb så här:

– Jag är ingen förare som egentligen tycker om att byta klubb för ofta men situationen tvingade mig att titta efter alternativ. När jag pratade med Västervik så gillade jag deras strategi och målsättning för 2022 och jag har hört mycket gott om klubben genom andra förare. Jag känner flera i laget och jag ska göra allt jag kan för att vi ska få ett framgångsrikt år tillsammans, säger han.

Västervik har sedan tidigare förlängt med Artem Laguta, Bartosz Smektala, Viktor Kulakov, Jaimon Lidsey, Mads Hansen, Anton Karlsson och Noel Wahlqvist.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt