Annons:

Tungt tapp för Västervik – toppförarens hälsa sätter stopp

Stjärnföraren Fredrik Lindgren lär inte köra för Västervik 2023 på grund av sitt hälsoläge. Foto: Arkivbild

Tungt tapp för Västervik – toppförarens hälsa sätter stopp

Västervik speedway ser ut att få klara sig utan sin svenske stjärna Fredrik Lindgren. Han lär inte komma till start i Bauhausligan. – Han måste få bukt med hälsan först, säger Morgan Andersson, Västerviks lagledare och sportchef.

Annons:

Sveriges främste speedwayförare Fredrik Lindgren har fortfarande bekymmer efter att han drabbades av covid-19 för två år sedan. Nu ser det ut som att han inte kommer köra i svenska Bauhausligan under 2023, vilket Västerviks-Tidningen var först att rapportera om.

– Inte till en början i alla fall. Han måste få bukt med hälsan först. Mellan tävlingarna har han haft stora problem i flera säsonger och det är covid som ligger i botten där. Det spökar fortfarande för honom och när han belastades av tävlandet under året, så blev det inte så bra. Han har haft större problem än omgivningen förstått, säger Morgan Andersson.

Flera andra saker har också påverkat Fredrik Lindgren.

– Han måste få längre återhämtning. Tittar man på flygverksamheten under 2022, så har det varit struligt överlag. Flyg har inte gått i tid, det har varit förseningar och ombokningar och Fredrik har varit inblandad i mycket av detta. Han har fått problem när det blir för mycket. 

Tungt slag

Att mista Fredrik Lindgren, åtminstone till en början, är förstås ett tungt slag för Västervik speedway. Men Morgan Andersson menar att Lindgrens hälsa är främsta prioritet i alla lägen.

– Det viktigaste är att Fredrik mår bra och kan prestera på sin nivå. Han har slitit och kämpat järnet här under hela säsongen. Det har inte alltid varit roligt att se honom med sina hostattacker mellan heaten, men han har gått in i helhjärtat i det här för oss. Vi har självklart inga problem med hans beslut.

Hur ska ni ersätta honom?

– Det får man se. Vi släpper förare vartefter och det lär visa sig. 

Under onsdagen blev det offentliggjort att Västervik speedway gjort klart med Jacob Thorssell från Dackarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt