Annons:

Lindgren lämnade Målilla som silvermedaljör:

Fredrik Lindgren förlorade SM-finalen med Västervik mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Lindgren lämnade Målilla som silvermedaljör: "Gav allt vi kunde"

Västervik Speedway var framme i sin första SM-final sedan 2007. Då vann Dackarna – och nu gjorde Målillaklubben om bedriften. 
– Vi kom hit för att vinna SM-guldet så vi är vi givetvis besvikna för att vi inte lyckades, säger Västerviksföraren Fredrik Lindgren. 

Annons:

Västervik Speedway hamnade i ett bekymmersamt läge efter första finalmatchen och låg under med fyra poäng inför tisdagens avgörande i Målilla. 

Dackarna var hela tiden i ledning även om Västervik kämpade sig tillbaka och skickade in en stor portion spänning i matchen. 

Det definitiva avgörandet kom i det näst sista heatet då Dackeduon Leon Madsen och Rasmus Jensen slog Mikkel Michelsen och Mads Hansen och kickade igång guldfesten i Målillaskogarna. 

"Gav allt vi kunde"

Sveriges bästa speedwayförare, Fredrik Lindgren, förlorade därmed finalen med Västervik. 

– Jag får gratulera Dackarna till guldet. De var det bättre laget över två kvällar. Jag tycker att vi ska ge en eloge till vårt lag. Vi gav allt vi kunde, men det räckte inte och det blev inte lättare efter den tunga starten då vi kom många poäng bakom. VI lyckades ändå vända på underläget och få till nerv i matchen igen. Vi hade hoppet igen, men de sänkte oss till slut, säger Fredrik Lindgren. 

Vad var det som fällde avgörandet?

– Ska man summera hela finalserien var det väl matchen på hemmaplan som avgjorde. Vi hade varken Tai (Woffinden) eller Michelsen (Mikkel) tillgängliga, fick köra riders replacement, var lite för ihåliga och förlorade matchen med fyra pinnar. Så här i slutändan tror jag att det gör mycket, säger Fredrik Lindgren.

Fredrik Lindgren tycker att Västervik ska vara nöjda med vad de har åstadkommit den här säsongen. 

– Det har varit en jättebra säsong med serieseger. Det Västervik ska vara mest stolta över är hur de har jobbat med marknadsföring och fått till ett bra evenemang. De har grymt bra publikstöd i år och vinner publikligan. 

Kommer du köra vidare i Sverige nästa säsong?

– Jag vet att jag ska köra vidare och köra VM och polska ligan, men jag har inte tagit något beslut om Sverige än. 

Chans på VM-titeln på lördag

Fredrik Lindgren får nu ladda om för den avgörande GP-tävlingen på lördag och har chansen på VM-titeln. Han ligger tvåa, sex poäng bakom Bartosz Zmarzlik. 

– Jag ska bara släppa den här förlusten och jag har en viktig sak framför mig på lördag. Det är det jag får sikta in mig på. Bartosz har ett poängövertag, jag ska ge allt jag har, förbereda mig så bra jag kan och gå för vinst på måndag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt