Annons:

Dackarna totalkollapsade efter paus

Maciej Janowski körde bara in fyra poäng mot Indianerna och fick svidande kritik efter matchen. Foto: Linus Johansson

Dackarna totalkollapsade efter paus

30-30 i paus. Då förlorade Dackarna de sista fem heaten med 21-9. Den tredje raka förlusten i årets elitserie är ett faktum. – Av heatledarna är det bara Dudek (Patryk) som står upp. Det är för dåligt, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson efter 51-39-förlusten mot Indianerna.

Annons:

Dackarnas blytunga inledning på Elitserien fortsätter. Mot fjolårstvåan Indianerna i Kumla höll Dackarna jämna steg till paus och såg ut att kunna störa hemmalaget. I det tionde heatet fixade Patryk Dudek och Kacper Gomolski en femetta och utjämnade till 30-30.

Då fallerade allt efter paus och Dackarna tog bara nio poäng de sista fem heaten. 51-39 slutade Dackarnas tredje match för säsongen. 

– Jag har ingen förklaring till varför. Vi har en positiv känsla i paus och känner att vi är på gång. Men så är Gomolski (Kacper) på fjärdebanan och missar starten helt. Han jagar och jagar, men det blir en käftsmäll för oss. Då klarar vi inte det. I det tolfte har vi femett-läge, men släpper Iversen (Niels-Kristian) förbi oss. Jag tycker inte att vi attackerar lika mycket som Indianerna, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Tre nya stopp

Återigen åkte Dackarna på tre jobbiga stopp. Peter Ljung fick stopp i 1-5-underläge i det första heatet, Kacper Gomolski fick stopp i starten av det fjärde heatet och likaså Maciej Janowski i det 14:e. 

– Det håller inte heller. Vi kan inte ha en massa stopp och hålla på med det varje match. 

Peter Ljung, Michael Jepsen Jensen och Maciej Janowski fick dra ett tungt lass för nederlaget. 

– Det är de tre som faller ur. De gör något bra heat och sedan ett dåligt. De konkurrerar inte med deras heatledare. 

Vad beror det på?

– Jag vet inte. De kämpar och sliter och provar. Vi måste rannsaka oss själva och se vad vi kan göra annorlunda. Det är bara Dudek av heatledarna som står upp och det håller inte. Ljung, Janowski och Jepsen Jensen måste steppa upp om vi ska vinna matcher.

Vad känner de själva?

– De är frustrerade och besvikna. Men vi kan bara kämpa. Till slut släpper det.

"Inte orolig"

Efter tre av 14 omgångar är Dackarna fyra poäng från slutspel och har den andra nollpoängaren, Smederna, bakom sig i tabellen. Nästa tisdag blir det jumbofinal på G&B Arena.

– Jag är inte orolig, men vi måste hitta en trygghet och ett flyt. Det är klart att det blir jobbigare med tre förluster, men kan vi ta en seger så kan vi studsa tillbaka. Det är fortfarande bara Piraterna hemma som är plumpen så här långt egentligen. 

Hur tänker ni kring laget till nästa match?

– Det får vi se. Vi måste smälta det här först. 

Har du några tankar redan nu?

– Det är klart att jag börjar fundera, vi måste rannsaka oss själva. 

Är det Rune Holta som är aktuell?

– Han är en av dem. Vi får fundera och så får vi se. 

Fakta

Indianernas poäng: Niels-Kristian Iversen (13), Fredrik Lindgren (12), Antonio Lindbäck (9), Grzegorz Zengota (9), Adrian Cyfer (4), Joel Andersson (4), Miroslaw Jablonski (0). 

Dackarnas poäng: Patryk Dudek (10), Kacper Gomolski (8), Mikael Max (6), Michael Jepsen Jensen (6), Maciej Janowski (4), Peter Ljung (3), Magnus Karlsson (2).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt