Annons:

Dackarnas ordförande tackar för sig efter sju år på posten: ”Fantastiska år”

Tomas Karlsson lämnar sitt uppdrag som ordförande i Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarnas ordförande tackar för sig efter sju år på posten: ”Fantastiska år”

Tomas Karlsson har varit ordförande i Dackarna sedan 2016. Nu tackar Vimmerbybon för sig och summerar en lyckad tid.
– Det har varit fantastiska år, säger han. 

Annons:

Målilla MK/Dackarna höll sitt årsmöte på Skeppet i Målilla på torsdagskvällen. Den stora nyheten är att Tomas Karlsson lämnar sitt uppdrag som ordförande och att Ingemar Petersson från Bockara valdes till ny ordförande. 

Tomas Karlsson kom in som ordförande i Målillaklubben 2016 och har sedan dess varit klubben trogen. Nu berättar han om sitt beslut att kliva åt sidan. 

– Ekonomin är inte så mycket att skryta med men vi har fått det att gå runt varje år plus att vi rent sportsligt har tagit tre silver och ett guld. Nu känner jag att det är dags för en ny kraft att ta över för att utveckla klubben ännu mer. När man har varit med i så pass många år och lagt ner mycket tid behöver det komma in nya krafter, säger Tomas Karlsson. 

Nöjd med lösningen

Han hade för avsikt att kliva av ordförandeuppdraget på årsmötet i fjol, men det gick inte att lösa. 

– Jag ville kliva av på årsmötet efter guldet 2021, men då hittade vi ingen som kunde tänka sig att bli ordförande. Då kände jag mig tvungen att ställa upp för klubben och vara kvar ett år till. Nu hittade vi en bra lösning och det känns jäkligt skönt, säger Tomas Karlsson. 

När han klev in som ordförande blev det många styrelsemöten för att få ordning på klubbens ekonomiska läge. 

– Jag, Lasse Olofsson och Tommy Johansson var några av personerna som hade många möten i Målilla när vi kom in i styrelsen 2016. Vi la ner massor med tid.  Det känns som att vi lämnar över en bättre ekonomisk klubb i dag än vad det var när vi kom in i styrelsen. 

Satsningar på närmare en miljon kronor

Målilla MK redovisar ett överskott på ett par hundra tusen kronor medan Dackarna har ett underskott på ett par hundra tusen kronor.

– Vi gör inget drömresultat, men värt att notera är att vi har satsat närmare en miljon kronor på arenan. Vi har byggt en ny pub, ett nytt inglasat rum och flyttat kiosken. 

Vad tror du om framtiden för Dackarna?

– Dackarna ligger i framkant och klubben är jag inte orolig för. Det är egentligen bara sporten speedway som jag är orolig för. Vetlanda försvann i fjol och Masarna i år och det är en trend som inte får fortsätta, säger Karlsson. 

Hur kan man vända den nedåtgående trenden?

– På något sätt måste man se till att det blir fler anställda i klubbarna istället för att mycket arbete läggs på ideell basis. Det är självklart jättetufft och ekonomin tillåter inte det, tyvärr. Det vore perfekt för klubbarna att man har fler anställda, men då måste man i dagens läge dra ner på något och då är det tyvärr förarna. Jag tror inte att speedwayen är där att de vill dra ner kvalitén på förarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt