Annons:

Rune Holta stekhet – ”Formen känns jättebra”

Rune Holta och Mikael Karlsson har goda förhoppningar om en ny seger i kväll. Foto: Linus Johansson

Rune Holta stekhet – ”Formen känns jättebra”

Värvningen av Rune Holta har lyft Dackarna. Förra tisdagen var Rune Holta så het att motorn sprack. Nu är den reparerad och norrmannen hoppas på nya poäng i kvällens match mot Smederna.
– För ögonblicket fungerar det bra, säger han.

Annons:

Efter en något svajig säsongsstart tycks Dackarna börja hitta en större stabilitet. En orsak är värvningen av Rune Holta. Efter en svag inledning har Holta varvat igång ordentligt under de två sista matcherna – och borta mot Indianerna förra veckan körde norrmannen in hela 17 poäng på sina sex heat.

Faktum är att Holta var så het att motorn gick sönder.

– Vi har fått fixa en motor efter Kumla-matchen och haft service på den. Det blev kanske lite för många heat och den blev för varm. Det var en spricka i den, men det är sånt som kan hända när man åker och motorn är för varm. Det är bra att vi tog upp den och kollade, nu känns den bra, säger han. 

 "Får sätta ett nytt mål"

Trots sina 43 år är Holta i superform.

– Formen är jättebra, men man måste ha bra grejer också. Det krävs en kombination för att lyckas i den här sporten, men för ögonblicket fungerar det bra. Det är så tufft i dag, att grejerna måste fungera. Har man inte rätt inställningar blir det inte många poäng.

Holta har kört fyra matcher sedan han blixtvärvades av ett då formsökande Dackarna. Efter en trög inledning har Holta stått för två fina insatser senaste veckorna.

– Två första matcherna var inte alls bra. Då hade jag strul med grejerna, men sedan har jag haft två bra matcher. De andra har åkt fler matcher och jag tycker att de har gjort det bra, men vi måste få allihop att ta poäng samtidigt.

Hur långt tror du laget kan räcka?

– Det är svårt att säga, men vi måste säkra slutspelsplats i första hand. Sedan får vi sätta ett nytt mål.

 "Ska ta dem på allvar"

Ett stort steg mot säkrat slutspel kan tas på hemmaovalen under tisdagskvällen. Smederna, tre poäng bakom Dackarna, står för motståndet.

– De kan åka riktigt bra här, det vet vi från förr och det var inte länge sedan som de slog Vetlanda. De har ett bra lag och man ska ta dem på allvar. Hemma ska vi vinna, men det är inte alltid så lätt, alla förare trivs här och åker bra här.

"Kommer in med lite energi"

Lagledaren Mikael Karlsson hoppas på tre poäng.

– Det är en väldigt viktig match poängmässigt. Vinner vi får vi tre poäng och då kan vi få lite lugn och ro inför stundande slutspel. Det skulle betyda jättemycket. Jag tycker att trenden varit positiv den senaste tiden och nu har vi den bredd som vi vill ha.

Vad tycker du om Holtas intåg i laget?  

– Han kommer in med lite energi och vi behövde en till som kunde ta de här poängen. 17 poäng kan man inte kräva, men han har visat bra form. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt