Annons:

JUST NU: DACKARNA PETAR JEPSEN JENSEN

Dackarna peter Michael Jepsen Jensen i derbyt mot Elit Vetlanda på tisdag. Istället gör Rune Holta årsdebut. Foto: Linus Johansson

JUST NU: DACKARNA PETAR JEPSEN JENSEN

Dackarna gör ytterligare en rockad inför tisdagens smålandsderby hemma mot Elit Vetlanda. Lagkaptenen Michael Jepsen Jensen petas efter flera svaga resultat och ersätts av Rune Holta. – Det här är något som har vuxit fram. Vi kan inte ge några extrachanser utan måste leta alla poäng vi kan just nu, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

När Dackarnas derbylag offentliggjordes vid klockan 21.00 i kväll fanns Michael Jepsen Jensen med i startsjuan. Men för Dagens Vimmerby berättar lagledaren Mikael Karlsson att Jepsen Jensen inte kommer att åka mot Elit Vetlanda på tisdag. Beslutet togs strax innan det preliminära laget anmäldes, men Karlsson ville meddela övriga förare innan det blev offentligt.

 Det här är något som har vuxit fram. Det beror till största delen på Jepsen Jensens resultat de senaste dagarna. Vi känner att vi måste göra det vi kan för att leta alla poäng just nu. Vi kan inte ge några extrachanser utan måste köra med det laget vi tror är bäst för stunden, säger Mikael Karlsson.

"Varit fruktansvärt besviken"

Dackarnas lagledare säger att han haft ett bra snack med Michael Jepsen Jensen under kvällen.

 Han var ganskla sund när jag pratade med honom i kväll. Jag vet inte, men på något sätt kändes det som att han var beredd på att det kunde hända. Han är inte till freds just nu, det hör jag på honom. Vi har byggt upp en bra relation med Jepsen Jensen så jag tror att han förstår att det här inte är något vi gör för att jävlas.

Istället blir det alltså Rune Holta som kör i väst nummer fem på tisdag. En förare som har kört lite den senaste tiden och inte heller visat någon toppform.

 Holta har varit fruktansvärt besviken på våra laguttagningar de senaste veckorna. Nu hoppas vi att han går in och visar att han skulle fått åka tidigare. Vi har haft folk på plats i Torun i kväll som har gett oss rapporter från den matchen. Även om det inte blev så många poäng så ska han haft bra fart.

16 poäng i Allsvenskan

Som vi kunde berätta tidigare i kväll så väljer Dackarnas lagledning också att plocka bort Alex Johansson efter en match och åter ge Magnus Karlsson förtroende.

 Just nu kan vi inte titta på långsiktighet. Magnus tog 16 poäng i Allsvenskan i torsdags och det gör man inte utan att göra en riktigt bra match. Alex visade att han har potential i matchen i Avesta, men när vi letar varje poäng vi kan så känner vi att Magnus just nu är ett bättre alternativ.

Måstematch

Tisdagens hemmamatch mot Elit Vetlanda är definitivt en måstematch för Dackarna. Ska Målillalaget ha en hyfsad chans att nå slutspel lär det krävas två poäng.

 Det är givetvis en måstematch för oss, det kan vi inte komma ifrån. Tåget går väl inte om vi förlorar på tisdag, men det är inte långt därifrån, säger Mikael Karlsson.

Dackarna står i nuläget på två poäng. Elit Vetlanda har också fått en tuff start på serien och har kört in fem poäng.

 Att möta Vetlanda ska bli fantastiskt roligt. Det är en match som betyder mycket för båda lagen och det kan bli en riktig batalj.

Max blir kapten

I Michael Jepsen Jensens frånvaro kommer Mikael Max att kliva in som lagkapten.

 Jag har pratat med "Micke" och han ser fram emot det. Han har ett stort klubbhjärta, säger Mikael Karlsson.

Fakta

Derbylagen i Målilla på tisdag:

Dackarna: 1) Patryk Dudek, 2) Peter Ljung, 3) Maciej Janowski, 4) Kacper Gomolski, 5) Rune Holta, 6) Mikael Max, 7) Magnus Karlsson.

Elit Vetlanda: 1) Tai Woffinden, 2) Oliver Berntzon, 3) Artem Laguta, 4) Bjarne Pedersen, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Ricky Kling, 7) Tomas H Jonasson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt