Annons:

Petade lagkaptenen kör SM-finalen om Dackarna vill

Dackarnas lagkapten Michael Jepsen Jensen känner sig inte som en del av framgången.

Petade lagkaptenen kör SM-finalen om Dackarna vill

Michael Jepsen Jensen utsågs till lagkapten för Dackarna. Efter den miserabla säsongsinledningen blev han syndabock och petades ur laget. Lagkaptenen har inte hört något från klubben sedan i juli. – Jag kan ändå inte förstå varför jag blev den som ställdes utanför laget, säger han till Oskarshamns-Tidningen.

Annons:

Den 5 juni kom beskedet att Dackarna petar lagkaptenen Michael Jepsen Jensen. I stället kom den norskpolske föraren Rune Holta in i laget. 

Sedan dess har dansken stått utanför laget och Dackarna har vunnit och vunnit och sensationellt tagit sig till SM-final. 

Men faktum är att Jepsen Jensen har ett högre löpande snitt än vad Holta har på sina framträdanden. Jepsen Jensen har 1,565 i snitt och Holta 1,397.

I en intervju med OT.se berättar Jepsen Jensen om känslorna.

– Ja, det är en konstig känsla. Jag har ju bara kört några få matcher. Samtidigt är jag glad för klubben, jag har kört i Dackarna så länge. Men jag känner mig inte som en del av det här laget, av den här framgången.

Dansken har svårt att förstå varför han petades. 

– Jag körde inte särskilt bra i våras, men jag kan ändå inte förstå varför jag blev den som ställdes utanför laget. Jag var inte den sämsta föraren, säger Jepsen Jensen och fortsätter:

– Jag är den i laget som kört längst i kubben, jag var lagkapten, jag har alltid velat Dackarna väl och alltid ställt upp för klubben på alla sätt. Men jag var också den första att åka ur laget. Att jag var kapten verkar inte ha betytt någonting.

Kontakt i juli

Han säger att han varit både arg och irriterad mellan varven.

– Det är klart att jag känt mig arg och irriterad mellan varven, att jag inte har blivit rätt behandlad. Hela min säsong har påverkats av att jag inte fått köra i Sverige. Jag har kört för få tävlingar och även om jag försökt träna på tisdagar i stället för att köra i Sverige, så är det inte samma sak.

Senaste gången Jepsen Jensen och dackelagledningen hade kontakt var i samband med lag-VM i slutet av juli. 

"Kommer om de vill ha mig"

Nästa vecka ska Dackarna försöka bärga sitt första SM-guld sedan 2007. Men borta mot Rospiggarna blev det förlust med 22 poäng häromveckan och Rune Holta nollade. Jepsen Jensen däremot tog tolv poäng i premiärmatchen tidigt i våras.

– Jag vet inte om Hallstavik är en bana som passar mig extra bra egentligen, men, visst, jag hade en riktigt bra match där i premiären.

På lördag kör Jepsen Jensen GP-tävlingen på Friends Arena i Stockholm. På söndag kör han final för sitt polska lag Gorzów. Han är beredd att köra finalmatcherna mot Rospiggarna också.

– Så klart så kommer jag om de vill ha med mig. Jag har kontrakt. Men jag förväntar mig absolut inte något sista minuten-samtal, när de inte hört av sig på så länge och jag har varit utanför laget i så många matcher.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt