Annons:

Dackarna vaknade till liv efter paus – tog viktiga poäng

Joel Kling hade en tung afton, men hans poäng i det elfte heatet fick fart på hela hemmalaget. Foto: Jakob Karlsson

Dackarna vaknade till liv efter paus – tog viktiga poäng

Dackarna imponerade inte under matchens första tio heat. Men efter paus vaknade Målilla-laget som till slut vann med sex poäng.

Annons:

Hemmaovalen har inte varit Dackarnas bästa kompis under den här säsongen. I kväll fick man dock äntligen vinna på G&B Arena igen. Smederna besegrades med 48–42 efter en stark avslutning på matchen.

I paus var ställningen helt jämn, 30–30. Då hade inte särskilt mycket hänt. Så fort Dackarna kunde rycka tog sig Smederna tillbaka och förare som Patryk Dudek och Peter Ljung var långtifrån den nivå man kan kräva.

Skillnad blev det efter paus. Joel Kling visade vägen genom en bragdartad poäng i det elfte heatet och därefter var det Dackarna för hela slanten. Holta och Janowski fixade en femetta i heatet efter och Patryk Dudek ordnade en mycket viktig heatseger från ett utsatt läge.

I det fjortonde heatet säkrade kvällens gigant, Maciej Janowski, Dackarnas seger genom sin tredje heatseger för kvällen. I nomineringsheatet blev det ytterligare en heatseger för polacken som därmed körde in 14+1 poäng i kväll. 

Mer om matchen på DV inom kort. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt