Annons:

LINDGREN MISSAR DERBYT EFTER KRASCH I POLEN – HAN ERSÄTTER

Fredrik Lindgren missar morgondagens derby mot Dackarna efter att ha kraschat i polska högstaligan på söndagskvällen. Foto: Stefan Härnström

LINDGREN MISSAR DERBYT EFTER KRASCH I POLEN – HAN ERSÄTTER

Fredrik Lindgren kraschade illa i gårdagens match i Polen. Den svenska speedwaystjärnan missar därmed morgondagens derby mot Dackarna. 

Annons:

Fredrik Lindgren har inlett årets säsong med att köra två matcher för Västervik i Bauhausligan. Morgondagens match mot Dackarna skulle ha varit hans sista match i klubben med tanke på den överenskommelse som parterna hade efter Chris Holders skada. 

Fredrik Lindgren missar morgondagens länsderby efter att ha skadat sig i gårdagens match i Ekstaliga i Polen. 

– En ung, polsk förare i det andra laget skulle stänga dörren och lyckades med det. Fredrik hade ändå tur och kom av cykeln. Han har slagit i huvudet och överkroppen. Han fullföljde tävlingen, men han mådde inte så bra i morse och fick tyvärr kasta in handduken. Jag fick det definitiva beskedet i morse, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson. 

Vad betyder det för er att Fredrik Lindgren inte kommer till start?

– Det är givetvis ett jättestort avbräck. Han är en av de formstarkaste förarna i världen och det är ingen förare man ersätter hur som helst. 

Chugunov in i startsjuan

Gleb Chugunov kommer in på skadade Fredrik Lindgrens plats i startsjuan.

– Han har haft en tung säsongsstart och skulle inte ha åkt den här tävlingen. De som inte är uttagna står ändå redo om det skulle hända någonting. Jag fick tag i honom och det löste sig. Jag vet vad Gleb kan när han har en högstanivå som sitter. Jag hoppas verkligen att han har det i morgon. 

Det fanns inga tankar på riders replacement?

– Nej, vi har inget officiellt snitt. Fredrik är trea i laget och det hade förmodligen slagit sämre ut. Då hade varken Tai Woffinden eller Bartosz Smektala fått köra. Det var inte aktuellt, då är det bättre att komma med fullt lag och hoppas att vi har en riktigt bra dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt