Annons:

Andersson lyrisk efter segern: ”Aldrig varit med om”

Västerviks lagledare njöt över segern borta mot Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Andersson lyrisk efter segern: ”Aldrig varit med om”

Morgan Andersson har varit lagledare i Västervik i många säsonger. Kvällens seger i Hallstavik är en av de roligaste hittills.
– Jag har aldrig varit med om en sådan prestation som vi gjorde idag kontra den uppställning vi hade, säger han.

Annons:

Stjärnförare efter stjärnförare saknades i Västervik ikväll. Laget körde riders replacement för Tai Woffinden. Ingen Fredrik Lingren. Ingen Mikkel Michelsen.

Ändå vann laget klart borta mot ett på papperet betydligt starkare Rospiggarna, 49-41. Lagledaren Morgan Andersson var lyrisk över prestationen.

– En grym insats från vår sida måste jag säga. Vi sitter och ventilerar nu och jag har aldrig varit med om en sådan prestation som vi gjorde idag kontra den uppställning vi kom med. Det är en kanoninsats. Jämfört med Motala förra veckan, lika dåligt som det var där, lika bra var det idag. Mentalt var det grymt bra, säger Andersson.

 "Nästan mållös"

Matchen var jämn fram till heat elva. Då fick Västervik till två raka femettor och kunde sedan säkra segern.

– Plan C var att säkra bonuspoängen, sedan ville vi hugga på oavgjort och så får vi med oss alla på. Jag är jävligt stolt över hela laget.

Västervik tog extremt många heatsegrar.

– Jag vill hylla allihopa, även Liljekvist på reserven som rörde om i grytan. Anton Karlsson går ut och vinner ett heat mitt i tävlingen. Alla slet järnet och gjorde det grymt bra. Det är roligt när vi var sådan underdog inför matchen, det är sådana här tillfällen som gör det roligt att hålla på.

Är det några förare som du tycker var bättre än någonsin?

– Jag är mest nöjd med att alla får ihop det samtidigt mot så bra motstånd. De har en stark 1-7 och vi har nio heatsegrar och bara tre-fyra nollor, man är nästan mållös. Det var viktiga poäng för oss också.

Västervik: Bartosz Smektala 14 (6), Mads Hansen 13 (6), Jacob Thorssell 10 (6), Gleb Chugunov 8 (6), Anton Karlsson 4 (3), Alexander Liljekvist 0 (3).

Rospiggarna: Kim Nilsson 13 (5), Dimitri Bergé 8 (5), Kai Huckenback 7 (5), Victor Palovaara 5 (4), Antonio Lindbäck 4 (4), Wiktor Przyjemski 4 (4), Luke Becker 0 (3).

Tabellen finns här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt