Annons:

Länshockeylag gör upp – under Dackarnas avgörande semifinal

Det blir dragkamp på innerplan mellan IK Oskarshamn, Kalmar HC och Vimmerby Hockey till förmån för Världens Barn inför Dackarnas avgörande semifinal mot Lejonen på tisdag. Foto: Bildbyrån

Länshockeylag gör upp – under Dackarnas avgörande semifinal

Dackarna har ena foten i SM-final efter seger med åtta poäng i semifinal ett mot guldfavoriten Lejonen. Inför tisdagens returmöte gör tre elitklubbar från Kalmar län upp i en dragkamp på innerplan. 

Annons:

Dackarna var tack vare andraplatsen i grundserien direktkvalificerade för semifinal och fick en lysande start på slutspelet. Målillalaget tog hem det första semifinalmötet med 49–41 och kopplade ett bra grepp om en finalbiljett. Att vinna bortamötet med åtta poäng ger ett drömläge inför returen som körs på Skrotfrag Arena i Målilla på tisdag. 

Mikael Teurnberg, både lagledare och marknadsansvarig i Dackarna, berättar att det blir diverse olika kringarrangemang under den avgörande semifinalen. 

– Världens Barn finns på plats på arenan för att samla in pengar och det sker insamling till Världens Barn under matchens gång. Jag tror på välgörenhetsarrangemang, säger Mikael Teurnberg. 

SHL-klubben IK Oskarshamn, nykomlingen i Hockeyallsvenskan Kalmar HC och Hockeyettan-klubben Vimmerby Hockey kör en utmaning i form av dragkamp på innerplan en halvtimme före matchstart på tisdag. Det görs till förmån för Världens Barn.

– Det är fem personer per lag och det kommer även finnas representanter från flera av klubbarna på plats. Det blir final i pausen mellan heat tio och heat elva, säger Mikael Teurnberg. 

"Snurrar mycket i mitt huvud"

Han sjösatte en liknande välgörenhetsgrej i Hallstavikklubben Rospiggarna 2018. 

– Vi körde en enkronasmatch och företagarna gick in och betalade en krona per åskådare. Jag delade på kronan och klubben skänkte 50 öre till Akademiska sjukhusets barnfond. Det kom nästan 6 000 åskådare och det blev drygt en kvarts miljon till fonden, säger Teurnberg och fortsätter: 

– Som marknadsansvarig snurrar det mycket i mitt huvud inför nästa säsong. Världens Barn är positiva till den här grejen så det kan bli en fortsättning. Har man en enkronasmatch tillsammans med välgörande ändamål gör man en insats och alla blir vinnare. När vi gjorde det i Hallstavik kände man att både företag och publik valde att ställa upp när man visste att en del av pengarna gick till välgörande ändamål. Jag tror på den idén. 

Hur mycket publik hoppas du kommer på tisdag?

– Det ser ut som att det ska bli bra väder så det vore en dröm om det kommer mellan 3 500 och 4 000 åskådare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt