Annons:

Skadeläget fortsatt ansträngt – Dackarna kör riders igen:

Precis som senast väljer Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg att köra riders replacement för skadade Andzejs Lebedevs. Foto: Ossian Mathiasson

Skadeläget fortsatt ansträngt – Dackarna kör riders igen: "Det är starkare"

Dackarnas skadeläge fortsätter att vara besvärligt. I morgon kväll väntar hittills obesegrade serieledaren Lejonen på bortaplan. 
– Vi hade dem på gaffeln senast. Det gäller att steppa upp lite mer, åka bättre på slutet och få ut max av laget, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna förlorade förra veckans Smålandsderby mot Lejonen med 39–51 och ska försöka ta revansch i morgondagens returmöte i Gislaved.

Det är ingen enkel uppgift som väntar med tanke på Dackarnas ansträngda skadesituation. 

När vår tidning pratade med Mikael Teurnberg på söndagskvällen var lettländaren Andzejs Lebedevs fortsatt kvar på sjukhuset efter den skada han ådrog sig i Polen den 16 juni. 

– Det är inte så bra med honom. Meningen var att han skulle ha blivit utskriven i dag (läs i går) och sedan börja med rehabilitering, men han har blivit kvar lite längre. Han är inte tillgänglig och det dröjer väl några veckor till innan han kan vara tillbaka. Jag räknar med att han ska vara tillbaka till matchen den 16 juli, säger Mikael Teurnberg. 

"Ett mardrömsscenario"

För Dackarna är det självklart jobbigt att ha både Brady Kurtz och Andzejs Lebedevs uppskrivna på skadelistan. 

– Det är jättetufft och ett mardrömsscenario. Det går inte att ta in några förare utan man får försöka vara kylig och vänta tills de kommer tillbaka. Jag hoppas sedan att vi kan åka med fullt lag mot slutet av grundserien. 

GP-stjärnan Daniel Bewley finns tillgänglig och kör matchen. 

– Han skulle egentligen inte åka den här matchen, men det går att rucka på schemat som vi har satt upp. När det ser ut som det gör så åker han den här matchen. 

Dackarna väljer att köra riders replacement för Andzejs Lebedevs, föraren med absolut högst snitt i laget. 

– Om man åker riders kan nummer två vara det bästa numret. 

Det fanns inga tankar på att slänga in David Bellego i startsjuan?

– Nej, inte nu. Jag måste få fram det bästa laget och eftersom alla förare kan ta ett heat av Lebedevs anser jag att det är starkare att Bewley, Rasmus (Jensen), Timo (Lahti) och en till tar hans heat. Jag anser att det är starkare än Bellego och jag åker dit för att verkligen försöka vinna matchen. 

Kan någon av de skadade förarna vara tillbaka till matcherna mot Västervik?

– Kanske Kurtz (Brady), men det är för tidigt att säga.  

Hur ser marknaden ut för att använda ett av transferkorten?

– Det är ofta den frågan jag får, men vem ska jag sparka? De är inte långtidsskadade och det finns inga förare som vill åka i Sverige. Det gäller att göra det bästa av situationen och hänga i. 

Ingen vinst på bortaplan

Dackarna har fortfarande inte vunnit på bortaplan i år. Teurnberg hoppas att första bortavinsten kommer i Gislaved. 

– Trots att vi hade både Kurtz och Lebedevs borta i tisdags gjorde vi det bra och var med fram till paus. Vi tappade efter paus och så kan det bli. Vi har väldigt bra speedwayförare i laget och får aldrig ge upp. Även om vi vet att det kommer bli tufft med två duktiga förare borta får vi inte känna oss slagna. 

Lejonen åker med samma manskap som de gjorde förra veckan och får gälla som favorit till att vinna matchen och ta hand om bonuspoängen. 

– Det blir tufft igen. De är obesegrade och har gått bra. Det gäller att få en bra start i tävlingen och komma in i det från början. Det blir jobbigt att orka riders, men det gäller att hänga i. Vi har åkt bra i Gislaved historiskt sett och det är synd att vi har skadade förare som åker bra i Gislaved. Nu är det som det är. Vi får göra det bästa av situationen och jag hoppas att vi kan avsluta bra när vi får tillbaka de skadade förarna.

Fakta

Lejonens startsjua: 

1) Bartosz Zmarzlik

2) Oliver Berntzon

3) Dominik Kubera

4) Jaimon Lidsey

5) Kacper Woryna

6) Sammy Van Dyck

7) Casper Henriksson

Dackarnas startsjua: 

1) Daniel Bewley

2) Andzejs Lebedevs R/R

3) Timo Lahti

4) Filip Hjelmland

5) Rasmus Jensen

6) Ryan Douglas

7) Thomas H Jonasson

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt