Annons:

Teurnberg samlad efter finalavancemanget:

Dackarna fixade finalplatsen efter att ha vunnit returmötet mot Lejonen med 51-39, totalt 100-80. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg samlad efter finalavancemanget: "Mina tankar är på hur vi ska göra i finalen"

Dackarna säkrade finalplatsen i Maciej Janowskis skadefrånvaro. Lagledaren Mikael Teurnberg har fullt fokus på nästa veckas final. 
– Det är en fantastisk insats, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna vann i Gislaved och var i ledning med åtta poäng inför dagens avgörande semifinalretur hemma på Skrotfrag Arena. 

Målillalaget fick klara sig utan GP-stjärnan Maciej Janowski, som bröt ena fotleden vid en tävling i Polen i söndags, och lagkamraterna svarade för en kanoninsats. 

– Med Janowski skadad var det bara för oss att försöka göra det bästa av situationen. Det finns tävlingar där Janowski inte har tagit så mycket poäng som vi körde in på ridersheaten i dag, säger Mikael Teurnberg. 

Dackarna tillämpade riders replacement för sin skadade nyckelförare i afton och det föll väl ut. 

– Det är givetvis tufft att köra riders, det är inget som funkar i längden. Händer det något mer eller att någon har en dålig dag så är det jobbigt. Det har varit fullt fokus på de här 15 heaten och nu gick det vägen, säger Teurnberg. 

"Otroligt bra go i gänget"

Starten blev precis så bra som Dackarna hoppades på. Dackarna skaffade sig en tidig sexpoängsledning, 15–9 efter fyra heat, innan Lejonen kom ikapp i matchen, men inte i totalen.

Efter tolv heat var ställningen 36–36 och Dackarna hade sin totalledning på åtta poäng i tryggt förvar. 

Femettan i kvällens 13:e heat gjorde att Dackarna säkrade finalplatsen. Brady Kurtz och Andzejs Lebedevs åkte in som etta och tvåa.  

Dackarna vann till slut drabbningen med 51–39 och totalen med 100–80 sett över två möten. 

– Vi tog oss igenom heaten med otroligt bra go i gänget. Som jag har sagt hela tiden är det ett sammansvetsat gäng. Här ser man att alla spelare vill detta och det är mycket vilja. Vi fick en bra start och det bara hängde i. Det är en fantastisk insats, bra rakt igenom. Lejonen var en av storfavoriterna och vi har ett starkt lag, säger Teurnberg. 

Kände du dig orolig vid något tillfälle under tävlingens gång?

– De tog en femetta i heat nio och man kan aldrig slappna av så länge det är matematiskt. Nu är det skönt. Jag har alla mina tankar på hur vi ska göra i finalen och har börjat titta på vad det finns för förare. 

"Mina tankar är i nästa veckas final"

Det blir Mikael Teurnbergs andra final på tre säsonger i Dackarna och det är det han har fullt fokus på nu. 

– Nu är vi framme i SM-final och det gäller att krama ur de sista krafterna. Det är likadant för mig, jag vill ge laget så bra förutsättningar som möjligt.

Kommer du fira finalplatsen i kväll?

– Nej, jag firar inget så. Jag är inte sån utan nu är mina tankar i nästa veckas final. Jag är tråkig på det viset och tyvärr har jag alltid varit så. Ibland skulle jag önska att jag kunde njuta några timmar, men jag gör inte det.

Hur ser du på era chanser i finalen?

– Vi har ett bra och jämnt lag och ska göra allt vi kan i finalen. Det skulle vara kul att få lyfta pokalen. 

Tror du att Maciej Janowski kan komma till start i någon av de två finalmatcherna mot Västervik?

– Vi har inte kommit så långt utan framtiden får utvisa det.

Kan det bli riders replacement även i finalen?

– Ja, det kan det bli men det beror på vad det finns för alternativ. Jag vet inte vad som finns så jag kan inte svara på det nu. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt