Annons:

JANOWSKIS ERSÄTTARE KLAR – HÄR ÄR DACKARNAS FINALVÄRVNING

Maciej Janowski skrivs ut ur Dackarnas trupp och ersätts av en annan GP-stjärna i form av den 35-årige dansken Leon Madsen. Foto: Ossian Mathiasson

JANOWSKIS ERSÄTTARE KLAR – HÄR ÄR DACKARNAS FINALVÄRVNING

Maciej Janowski missar SM-finalen mot Västervik. Dackarna agerar och plockar in fjolårets VM-tvåa Leon Madsen.

"Leon är en klassförare och han verkar laddad och tänd på att köra de här två matcherna", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

Annons:

Det var i söndags, knappt två dagar innan Dackarnas avgörande SM-semifinal mot Lejonen, som GP-stjärnan Maciej Janowski ådrog sig en fotskada och tvingades till operation.

Lagledaren Mikael Teurnberg vald att nyttja regeln om rider replacement.

I SM-finalen mot Västervik blir lösningen en annan. Maciej Janowski skrivs ut ur truppen och ersätts av en annan GP-stjärna i form av den 35-årige dansken Leon Madsen.

"Med tanke på Janowskis skada har det varit mycket funderande. Att köra riders är inte optimalt, det sliter på killarna och skulle vi få någon mer skada blir det riktigt tufft. Jag har vridit och vänt på det", säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

"En klassförare"

Mikael Teurnberg upprättade kontakt med Leon Madsen i onsdags – och kontraktet för de två finalmatcherna mot Västervik undertecknades dagen därpå.

"Vi behövde hitta en förare med ett lägre snitt än Maciej Janowskis ingångssnitt och på så sätt var det väldigt begränsat. Nu visade det sig att Leons snitt omräknat från den danska ligan fungerade och att han var tillgänglig. Han är positiv och tycker att det ska bli roligt att köra finalmatcherna för Dackarna. Han har kört färdigt i Polen för säsongen och det gick smidigt att komma överens", säger Mikael Teurnberg.

Leon Madsen slutade tvåa i fjolårets VM-serie och ligger på åttonde plats i årets VM-serie. Madsen kör också i SEC (EM), där han just nu är tvåa i serien.

"Det känns bra att vi har lyckats knyta Leon till oss, det är en klassförare. Sen är det givetvis tråkigt med Janowskis skada, men det är sådant som händer och vi har gjort allt vi kan för att lösa situationen på bästa sätt". 

Mikael Teurnberg hade kontakt med Janowski så sent som i onsdags.

"Han har opererat sin skadade fot och konstaterade att det var helt kört för den första finalmatchen på tisdag. Däremot skulle det kanske kunna finnas en liten, liten chans att kunna köra den andra finalmatchen i Målilla, men det känns för osäkert".

Första finalmatchen körs i Västervik på tisdag och andra finalmatchen blir i Målilla tisdagen därpå. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt