Annons:

Madsen värvad för att ta guld med Dackarna:

Leon Madsen var glad över att kunna hjälpa Dackarna i finalmötet med Västervik. Foto: Simon Henriksson

Madsen värvad för att ta guld med Dackarna: "Vem vill inte göra det?"

Danske GP-stjärnan Leon Madsen är värvad för att ersätta Maciej Janowski – och ta guld för Dackarna.
– Vem vill inte vinna guld? säger han och skrattar efter rond ett.

Annons:

Mikael Teurnberg satt nog och gnuggade händerna i lördags kväll. Färske påskriften Leon Madsen vann då GP-tävlingen i Vojens och gav ett skönt formbesked. 

Dansken är nämligen värvad endast för att ersätta Maciej Janowski i Dackarnas jakt på SM-guldet. Han inledde med att leverera nio poäng på fem heat. 

– Det känns väldigt bra och jag är väldigt glad. Vi gör en bra prestation och lagandan är verkligen bra, det märker man direkt. Det var en väldigt rolig erfarenhet det här och kul att hjälpa Dackarna till en seger och förhoppningsvis till att vinna guldet, säger Leon Madsen. 

Vad säger du om dagens tävling?

– Det var en tuff match. För mig började det bra, sedan ändrade sig banan lite och jag fick problem med inställningarna. Mot slutet hittade vi mer rätt och jag kunde vinna sista heatet.

"Vem vill inte vinna guld?"

Den danske dynamiten hade järnkoll på att Västervik var obesegrat i 22 raka matcher på hemmaovalen.

– Därför är det här ett väldigt bra resultat för oss inför hemmamatchen. Vi har ett bra läge, men vi måste vara lika fokuserade på tisdag och prestera på en hundraprocentig nivå för att ta guldet. Västervik vet att de har allt att vinna, så de kommer nog trycka hårt från start. Vi måste göra samma sak som vi gjorde nu i kväll. Det finns inget utrymme för några misstag alls. 

Hur är det att bli inkallad med ett tydligt uppdrag om att ta guld?

– Det är en rolig möjlighet. Vem vill inte vinna guld? frågar Leon Madsen och skrattar:

– Jag har alltid kikat mot Dackarna och tyckt att det vore ett roligt lag att köra för. Nu kom chansen och det var en bra möjlighet att köra för dem. Jag är väldigt glad för det.

Känner du att pressen är stor på dina axlar kring att ersätta Maciej Janowski?

– I speedway är det alltid stor press. Jag visste när de ringde vad de förväntade sig av mig, så det är inget konstigt. Jag hade en halvtuff dag, men avslutade okej och ordnade en del poäng.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt