Annons:

Andra guldet på tre säsonger – Jensen visade vägen:

Rasmus Jensen skickar upp högernäven i skyn efter att Dackarna bärgat sitt sjunde SM-guld. Dansken har nu två SM-guld med Målillaklubben (2021 och 2023). Foto: Ossian Mathiasson

Andra guldet på tre säsonger – Jensen visade vägen: "Känns dubbelt så bra"

Han var med i Dackarnas SM-guldlag 2021. I kväll spelade Rasmus Jensen en nyckelroll när Målillaklubben fixade sitt andra SM-guld på de tre senaste säsongerna. 
– Det känns fantastiskt bra att vinna guld med Dackarna igen, säger Rasmus Jensen. 

Annons:

Dackarna hade med sig 47–43 från första mötet i Västervik och gick in i SM-finalreturen på hemmaplan med en bra känsla. 

Dackarna hade flera gånger en tiopoängsledning i totalställningen, men Västervik kämpade sig tillbaka. Inför kvällens 14:e och näst sista heat ledde Dackarna med fyra poäng i totalen och Dackarna skickade ut Rasmus Jensen och Leon Madsen för att försöka fixa SM-guldet. 

Den danska duon löste en femetta och ett stort guldjubel utbröt på Skrotfrag Arena.

– Just nu vet jag inte vad jag ska säga om det där heatet. Det känns så jävla skönt att vi lyckades avgöra och får fira guldet på hemmaplan. Jag gör det bra när det gäller, säger Rasmus Jensen. 

Vad säger du om er prestation sett över två matcher?

– Västervik hade inte förlorat på 22 hemmamatcher och sedan går vi och vinner på deras hemmaplan i första matchen. Det säger mycket om hur bra vi är i finalen, säger. Rasmus Jensen. 

"Kan inte bli bättre"

Dackarnas lagkapten Rasmus Jensen har nu två SM-guld med Målillaklubben. Han vann guld med Dackarna mot Smederna 2017 och tycker att årets guld är extra speciellt och glädjande. 

– Den här gången känns det dubbelt så bra. För det första fick jag avgöra det på banan och för det andra vann vi på hemmaplan. Det är det största man kan vinna en titel på. 

– Första guldet med Dackarna var också mitt första riktiga år i Dackarna. Nu har jag haft tre år i Dackarna nu och tagit två guldmedaljer, det kan nästan inte bli bättre.

Hur ska du fira den här framgången?

– Jag vet inte. Vi får väl gå upp och käka på ”Vippen”, sen får vi se vad som händer. En öl måste vi nog ha, men det blir inte bli för mycket. Den polska finalen börjar på fredag. 

"Började inte så jäkla bra"

Dackarna har gått från klarhet till klarhet under årets säsong och fick kröna den med att kliva upp på pallen som svenska mästare.

– Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre och vi började inte så jäkla bra. Jag tror att vi förlorade första hemmamatchen ganska stort. Det känns så himla skönt och tack till Västervik för en jättebra fajt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt