Annons:

Ljung om situationen:

Peter Ljung ansåg att det var Michael Jepsen Jensen som skulle blivit utesluten. Foto: Simon Henriksson

Ljung om situationen: "Höll på att torpedera mig"

Patryk Dudek och Peter Ljung var nära en femetta i det 13:e heatet. Då uteslöts Peter Ljung efter en kollision med Michael Jepsen Jensen. Det blev matchavgörande när Dackarnas magplask fullbordades.
– Han höll på att torpedera mig i svängen innan, säger en bedrövad Ljung.

Annons:

Peter Ljung höjde sig rejält från den klart underkända insatsen i Eskilstuna. Men hans uteslutning i heat 13 blev matchavgörande. 

Patryk Dudek och Peter Ljung var på väg mot en blytung femetta – men förre dackekaptenen Michael Jepsen Jensen tog sig förbi Ljung. Svensken replikerade – men det hela slutade med en krasch. Efter ett långt tag kom domarens beslut: Peter Ljung uteslöts. 

– Jag tycker att det är fel, men det tycker man alltid. Jag tycker att diskussionen skapas i svängen innan. Han har suttit på en cykel i 15 år, men håller på att torpedera mig där. Jag kommer ändå tillbaka, tar mig förbi och han vet vad som ska ske. Därför håller han i. Hade det varit jag hade jag slagit av på gasen, han är klart bakom och ser röven på mig, säger Peter Ljung. 

I depån efter det 14:e heatet hamnade Ljung och Jepsen Jensen i ett längre samtal. Bakgrunden var vad Ljung hade sagt till CMore strax efter incidenten. 

– Han menade att jag sa att han hade slängt sig, men det gjorde han inte. Man kan hamna i en situation där man åker omkull fast man kunde gjort annorlunda. Han kunde lätt ha undkommit den vurpan. Jag kom inte dit helt apropå, jag hade åkt om honom på rakan redan. Han hade flera sekunder på sig att förstå. 

Hur mycket avgör det matchen?

– Det förändrar matchbilden och luften går ur oss lite.

"Tråkigt som fan"

Peter Ljung var extremt besviken att det stjärnspäckade dackelaget inte tog sig vidare. 

– Det är tråkigt som fan, det känns som att det var mycket emot oss, både min uteslutning och Lindgrens stopp. Banan blir inte närheten av vad vi är vana vid, men det är inget man kan göra åt. Det har regnat i flera dagar. De får fördel av det, deras bana är rätt grisig och ojämn varje vecka. 

Svenskstjärnan har ännu inte funderat på sin framtid. 

– Jag har inte tänkt en tanke på det, jag trodde vi skulle ha mer kvar att köra. Ingen vet nog någonting om det. 

Hur resonerar du om Västervik tar steget upp?

– Jag har inte funderat på det. 

Kan du tänka dig att stanna?

– Jag trivs väldigt bra här, allt är kanon. Jag har inga tankar på något annat i nuläget, men det måste vara ömsesidigt också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt