Annons:

STARK SVENSK STANNAR I VÄSTERVIK

Jacob Thorssell stannar i Västervik, vilket Morgan Andersson gläds åt. Foto: Ossian Mathiasson

STARK SVENSK STANNAR I VÄSTERVIK

Han imponerade stort i slutspelet. Nu står det klart att 30-årige Jacob Thorssell förlänger kontraktet med Västervik Speedway.

Annons:

En av Sveriges bästa förare bakom överlägsne Fredrik Lindgren blir kvar i Västervik nästa säsong. Det rör sig om Jacob Thorssell som imponerade stort i slutspelet. 

– Det ska bli väldigt kul att få representera Västervik nästa år igen. Jag har trivts väldigt bra i klubben. Förhoppningsvis kan vi förbättra årets silver till guld. Det kommer bli tufft, men jag tror vi kan göra det, säger Jacob Thorssell i ett pressmeddelande. 

De senaste åren har Jacob Thorssell tagit flera SM-guld både individuellt och i lag. Under den gångna säsongen var han också en del av det svenska landslaget under lag-VM i Wroclaw. 2023 blev det ett individuellt SM-silver och Thorssell fick ett wild card till Målillas GP-tävling. Där var han på vippen att gå till semifinal.

Tog 23 poäng i finalen

Mot slutet av säsongen kom också storformen i Bauhausligan och han tog hela 23 poäng över de två finalmatcherna mot Dackarna på elva heat.

För Västerviks sportchef Morgan Andersson har hans påskrift stått högt på önskelistan.

– Jacob gjorde i år sin första säsong för oss i Bauhausligan. Vi vill ha ett långsiktigt samarbete med honom, så det var inga funderingar från vår sida. Han är en väldigt viktig förare för oss, och jag tycker verkligen att han tog kliv den här säsongen jämfört med 2022. Under säsongsinledningen hade han vissa svårigheter att hitta rätt hemma på Hejla Arena, men det blev bara bättre och bättre. I slutspelet var han definitivt en av våra vassaste förare. Jag hoppas att han kan kliva fram och ta en heatledarroll för oss nästa säsong, säger Morgan Andersson.

Thorssells snitt 2022 var 1,773 inklusive bonus. Ingångssnittet 2024 blir 1,463.

Fakta

Västerviks trupp 2024:

Robert Lambert – 2.063

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorsell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Anton Karlsson – 0.500

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt