Annons:

ÖVERRASKNING PÅ GULDFESTEN – HÄR ÄR DACKARNAS ANDRA NYFÖRVÄRV

Supportrar och funktionärer bjöd på en överraskning på Dackarnas guldfest. Tidigare Rospiggsföraren Timo Lahti är klar för mästarklubben Dackarna till nästa säsong. Foto: Bildbyrån

ÖVERRASKNING PÅ GULDFESTEN – HÄR ÄR DACKARNAS ANDRA NYFÖRVÄRV

Dackarna firar sitt sjätte SM-guld i speedway i Hultsfred i kväll. Mitt under guldfesten bjöds supportrar och funktionärer på en överraskning. Timo Lahti fanns med på länk och presenterades som Målillaklubbens andra nyförvärv inför 2024. 

Annons:

Dackarna släppte nyheten om sitt andra nyförvärv på kvällens guldfest. 31-årige Timo Lahti, finländaren som från och med kommande säsong har valt att representera Sverige i landslagssammanhang, har kritat på för mästarklubben.

Han ser fram emot en nytändning i och med övergången till Dackarna.

"Det känns jättebra att komma till regerande svenska mästarna Dackarna. Jag är otroligt tänd på uppgiften och känner mig väldigt motiverad efter två ganska tråkiga säsonger i Rospiggarna med mycket strul kring ekonomi och bana. Jag representerade Smederna i sista matchen i grundserien den gångna säsongen och kände redan där vilken skillnad det var och blev bäste poängplockare med 14 poäng i den matchen", säger Timo Lahti i ett pressmeddelande. 

Timo Lahti har under en stor del av sin karriär tillhört Rospiggarna från Hallstavik. Nu blir det en flytt till Dackarna och en återförening med lagledaren Mikael Teurnberg.

"Jag känner "Micke" väldigt väl sedan tiden i finska juniorlandslaget och framför allt tiden i Rospiggarna, där vi vann ett SM-guld 2016 tillsammans. Det är något jag vill uppleva igen och nu med Dackarna", säger Timo Lahti.

Timo Lahti kommer dessutom köra för Holsted i Danmark och Tarnow i Polen under nästa år. 

Lahti ska tävla för Sverige

Mikael Teurnberg berättar att han känner Timo Lahti väldigt väl sedan tiden i Rospiggarna.

"Jag har varit lagledare för Timo under 2011-2017 och även i finska juniorlandslaget 2008-2010. Timo har utvecklats hela tiden och är nu en säker poängplockare som kan åka på alla olika sorters bantyper. Styrkan är hans bra starter och han är en teknisk förare som är väldigt snabb på mindre banor", säger Mikael Teurnberg.

Dackeledaren ser fram emot att jobba med finländaren igen:

"Det är en förare som har en otroligt hög kapacitet, vilket han visade i bland annat SM-finalen i Målilla 2023, där det blev en bronspeng efter Fredrik Lindgren och Jacob Thorssell. Timo har kört tillsammans med flera av våra förare tidigare och kommer att passa bra in i laget", säger Teurnberg. 

Timo Lahti kommer från och med 2024 enbart att köra för Sverige och räknas därför som svensk förare

"Timo har haft svenskt pass sedan 2015, men har tidigare kört lag-VM för Finland. Till 2024 väljer Timo att enbart representera Sverige i uttagningar till GP, SEC och lag-VM om han blir uttagen". 

Fakta

Dackarnas trupp 2024 just nu:

Daniel Bewley, snitt: 2.082

Andzejs Lebedevs, 1.787

Rasmus Jensen, 1,782

Ryan Douglas, 1.404

Timo Lahti, 1,370

Filip Hjelmland, 1.152

Noel Wahlquist, 0.500

Avon van Dyck, 0.500

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt