Annons:

SM-vinnaren får köra sommarens GP-tävling i Målilla

Precis som förra året kommer vinnaren av SM-finalen att tilldelas ett wildcard till GP-tävlingen i Målilla 15 juni. Foto: Ossian Mathiasson

SM-vinnaren får köra sommarens GP-tävling i Målilla

I slutet av maj ska en svensk mästare koras på Hejla Arena i Västervik. Nu står det klart att guldmedaljören också belönas med ett wildcard till sommarens Grand Prix-tävling i Målilla. 

Annons:

Det är inte bara guldmedaljen som blir belöningen till vinnaren när den individuella SM-finalen avgörs på Hejla Arena i Västervik den 28 maj. Precis som förra året kommer vinnaren av SM-finalen att tilldelas ett wildcard till GP-tävlingen i Målilla lördagen den 15 juni. Nyheten släpptes på måndagseftermiddagen. 

Målillabon Mikael Karlsson, sportansvarig på Svemo Track, Racing, tror att det kommer höja spänningen på Hejla Arena.

”Att bli svensk mästare är en stor ära, men att även ha chansen att köra till sig ett wild card till Målilla gör att den här kvällen kommer bli något alldeles extra. Det var häftigt att se Fredrik Lindgren ta ett VM-silver och göra sin bästa GP-säsong någonsin i fjol. Men det kommer även bli riktigt spännande att se ytterligare en svensk i Målilla. Den som tar platsen får en gyllene möjlighet att visa upp sig i GP-sammanhang”, säger Mikael Karlsson i ett pressmeddelande.

Skulle Fredrik Lindgren vinna SM-finalen går friplatsen till silvermedaljören, vilket blev fallet i fjol då Jacob Thorssell slutade tvåa och tog hem GP-biljetten. Thorssell körde in sex poäng inför närmare 9 000 åskådare på Skrotfrag Arena i fjol. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt