Annons:

Karlsson efter derbytriumfen: ”Nästan lite tårar i ögonen”

Mikael Karlsson fick jubla över en Vetlandaseger. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson efter derbytriumfen: ”Nästan lite tårar i ögonen”

Mikael Karlsson kom tillbaka som en vinnare till G&B Arena. I Smålandsderbyt mot Dackarna förde han sin nya klubb Vetlanda till en riktig prestigeseger.
– Jag fick nästan lite tårar i ögonen när Artem (Laguta) körde över mållinjen i det sista heatet, säger Mikael Karlsson efter Vetlandaseger med 46-44.

Annons:

Matchen blev en batalj helt i publikens smak och derbyt avgjordes först i det sista heatet. Mikael Karlssons Vetlanda fick dock en dålig start på kvällen, som så många gånger förr den här säsongen. Efter tre heat ledde Dackarna med 13-5.

­– Det är inte första gången vi ligger under med åtta poäng i år. Vi har pratat om det, men jag vet inte vad det beror på att det blir så. Klart att det är onödigt, men det kanske gör att killarna vaknar till också. Sen är vi väldigt starka efter paus, där är killarna fantastiska på att bjuda till, säger Mikael Karlsson. 

Skulle ta heat 14

Inför de två avslutande nominerignsheaten var ställningen 39-39. Då valde Vetlanda att komma ut med snabba duon Bartosz Zmarzlik och Leon Madsen i det näst sista heatet.

Hur gick tankarna där?

– Vi har haft lite olika taktik under säsongen och vi tittade bland annat på hur de åkt tillsammans tidigare under kvällen. Vi kände att vi ville vinna heat 14, det var nyckeln. Sen skulle vi gå ut och åka 3-3 i det sista heatet. Den taktiken lyckades, konstaterar Mikael Karlsson.

”Lite mer känslor”

Efter många år som lagledare och eldsjäl i Dackarna blev det ingen fortsättning i Målillaklubben inför den här säsongen. Istället plockade Smålandsrivalen Vetlanda upp Karlsson.

Var det speciellt att komma tillbaka?

– Det var det. Jag känner mig jättetrygg med att stå i Vetlandakläderna, det har jag vuxit in i. Men känslan att träffa alla människor här ute var lite speciell. Jag åkte faktiskt ut en sväng tidigare i dag och sa hej till alla.

Hur känner du nu?

– Det är klart att jag är extra glad och lite extra rörd. Det är så det ska vara. Bara att det var ett derby är ju skithäftigt. Jag ljuger om jag står här och säger att det var som vilken match som helst. Det var lite mer känslor. Jag fick nästan lite tårar i ögonen när Artem (Laguta) körde över mållinjen i det sista heatet, så gutt var det. Det är inte för att jag så gärna vill vinna mot Dackarna, jag tycker om dem som klubb och allt så. Men det är klart att det var extra att få vinna den här matchen, framförallt för att det var ett derby. Jag vet vad det betyder för våra supportrar, säger Mikael Karlsson.

Bra speedwaymatch

Vetlandaledaren tyckte att de båda lagen bjöd publiken på en mycket bra match.

– Det var bra speedway i kväll. Tidigare matcher jag har sett från Målilla i år har det varit mycket följa John, men jag tror att det kan ha berott på att Dackarna har varit lite för bra för de lagen. Nu fick de möta ett jämbördigt motstånd och då blir det bra speedway på den här banan.

Dackarna hade två uteslutningar i matchen, hur ser du på dem?

– Jag stod för långt borta för att kunna ha en klar uppfattning. Domaren satt i linje och jag måste förutsätta att han gjorde rätt. Vi hade en eller två varningar och Dackarna hade tre. Och när det gäller uteslutningen av Greg (Hancock) var han aldrig klar i starten.

Redan i morgon möts lagen igen, då i Vetlanda.

Hur är känslan inför den matchen?

– Den är positiv, men det kommer att krävas en fruktansvärt bra insats för att vinna igen. Dackarna är lika bra i Vetlanda, de har stjärnor som åker bra där också, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt