Annons:

Karlsson efter derbyförlusten: ”Blev en lite olustig känsla i laget

Mikael Karlssons Vetlanda fick se sig besegrat av Dackarna i kvällens returmöte. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson efter derbyförlusten: ”Blev en lite olustig känsla i laget"

I går kom Mikael Karlsson ”hem” till G&B Arena och vann med sitt nya lag Vetlanda. I kväll fick han och Vetlanda se sig besegrade av Dackarna med 47-43.
– Det är surt, men vi orkade inte tagga upp till den nivån som hade krävts för att kunna vända igen. Någon gång tar orken slut, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Vetlanda fick en mycket jobbig start på kvällen med Robert Miskowiaks krasch redan i det andra heatet. Miskowiak utgick ur matchen och fördes till sjukhus, vilket gjorde att hemmalaget fick köra tre av heaten med endast en förare.

– Det blev en konstig och lite olustig känsla i laget efter det. Det går inte att skylla på att vi inte kunde fokusera, men däremot blev vi en man kort. Det gjorde att vi fick mer press på oss och i vissa heat kunde vi bara åka 3-3 som bäst. Även om Miskowiak inte gjorde sin bästa match i Målilla i går så har han gjort några bättre matcher i Vetlanda., säger Mikael Karlsson.

Hur är det med Robert Miskowiak nu?

– För stunden är det vi vet att han har en hjärnskakning. Om det är en lindrig eller mer allvarlig sådan vet vi inte. Sen kan det nog vara något mer, men vi vet inte mer än så än.

Men det är ingen allvarligare skada?

– Nej, det tror vi inte. Det känns skönt att Robert efter omständigheterna ändå är okej och att Joel (Kling, som också var med i kraschen) klarade sig utan att bli skadad, säger Mikael Karlsson.

Lyfte fram ”Vispen”

Vetlandaledaren lyfte fram Oliver Berntzon som något av Dackarnas matchvinnare.

– ”Vispen” var den stora skillnaden i dag. Att Dackarna fick igång en fjärde gubbe betydde mycket för dem.

Hur känner du kring kvällens förlust?

– Jag kanske hade hoppats att vi skulle kunna vinna det här mötet med 3-2. Nu förlorade vi med 3-2 istället. Men vi tog två poäng mot ett tippat topplag och får leva med det, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt