Annons:

Hancock ser fram emot historiskt GP i Hallstavik: ”Älskar den banan”

Greg Hancock ser fram emot att få köra en GP-tävling på sin tidigare hemmabana i Hallstavik. Foto: Linus Johansson

Hancock ser fram emot historiskt GP i Hallstavik: ”Älskar den banan”

Greg Hancock tog ett rejält kliv uppåt i GP-tabellen i samband med den senaste deltävlingen i danska Horsens. Nu ser han fram emot lördagskvällens tävling i Hallstavik.
– Det är lite hemmaplan för mig, konstaterar amerikanen.

Annons:

Efter att ha gjort det okej men inte mer i de två första GP-tävlingarna fick Dackarnas Greg Hancock till det rejält i Horsens förra helgen. 16 poäng där gjorde att han klättrade upp till en total femteplats efter tre av tio deltävlingar.

Under lördagskvällen har han chansen att göra ytterligare en bra tävling. Då väntar ett historiskt första Grand Prix i Hallstavik. Greg Hancock bor i trakterna och har under sin långa karriär kört för Hallstaviks stolthet Rospiggarna i 15 säsonger.

– Jag hade så många år i Rospiggarna så det är klart att jag ser fram emot den här tävlingen lite extra. Jag älskar den banan och har många minnen därifrån, säger Greg Hancock till DV/DH. 

Tror på en bra tävling

Den rutinerade amerikanen tror på en kanontävling.

– Jag tror att det blir en av de bästa GP-tävlingarna i år, säger Greg Hancock.

Han räknar dessutom med ett starkt publikstöd.

– Det kommer säkert att bli bra stämning. För min del så har jag ju familj, vänner och många människor där uppe som hjälpt mig genom åren. Det är lite hemmaplan för mig.

Inför tävlingen i Hallstavik toppar Tai Woffinden VM-tabellen tio poäng före Fredrik Lindgren. Ytterligare fem poäng bakom hittar vi tredjeplacerade Emil Sayfutdinov.

Patryk Dudek och Maciej Janowski, båda till vardags i Dackarna, ligger sexa respektive sjua i GP-serien och har bara en handfull poäng upp till tredjeplatsen.

Värt att notera i övrigt är att Andreas Jonsson är tillbaka i hetluften för en dag då han har fått wildcard till tävlingen på sin hemmabana.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt