Annons:

Hancock bröt förbannelsen: ”En av mina bästa GP-vinster”

Greg Hancock firar vinsten i Målilla. Foto: Linus Johansson

Hancock bröt förbannelsen: ”En av mina bästa GP-vinster”

Greg Hancock hade försökt 35 gånger. Alla gånger hade han misslyckats med att ta sin första GP-seger på svensk mark. På söndagen, i sitt 36:e försök, kom den efterlängtade triumfen i Målilla. – Fantastiskt, underbart. Det är en av mina bästa GP-vinster i karriären, säger Greg Hancock till Dagens Vimmerby.

Annons:

En förmiddagstävling i den småländska skogen. Det var vad som behövdes för att Greg Hancock skulle bryta förbannelsen och ta sin första GP-seger på svensk mark.

Men vi tar det från början. För som ni vet så blev den elfte GP-tävlingen på G&B Arena strax utanför Målilla inte alls vad någon hade hoppats på. Lördagens tänkta tävling ställdes in på grund av regn och startade istället vid klockan tio på söndagsförmiddagen.

Rätt val

Beslutet att ställa in på lördagen hyllades av Greg Hancock.

– För mig var det rätt val att ställa in, fixa till banan och komma tillbaka i dag. I går kväll regnade det, slutade regna och började regna igen. Om det hade gått att starta så hade det blivit en jättedålig tävling. Som tur var så tänkte alla likadant, säger Greg Hancock.

Och det verkar inte ha varit några problem att hålla fokus tills i dag?

– Nej, inte för mig. Hade vi behövt tävla i går så hade det inte varit så kul. Min tanke var att det kunde bli fantastiskt på söndagen.

En galen grej

Och visst blev det en fantastisk söndag för Greg Hancock. Amerikanen körde starkt genom hela tävlingen och stannade på elva poäng i grundomgången. Bara Jason Doyle var bättre med tolv poäng.

– Det kändes bra hela tävlingen, allt gick åt rätt håll. Sen måste jag säga att mina mekaniker är fantastiska. De gjorde något bättre inför varje heat. Inför finalen gjorde de någon galen grej, direkt från start tänkte jag bara ”wow”, säger Greg Hancock.

”Nu är den min”

Greg Hancock och Jason Doyle vann sitt respektive semifinalheat och det stod tidigt klart att det var de båda det skulle handla om i finalen. Det var Doyle som gick upp i ledningen från innerbanan och den ledningen höll han genom mer än halva heatet. Sedan susade Greg Hancock förbi på yttern. Då kunde inte Jason Doyle svara.

Vad tänkte du när Doyle tog starten?

– Jag tänkte bara att nu jagar jag som fan. Jag hade en bra cykel och visste att om jag gör mitt så kommer den att ta mig till en seger. Sen var min tanke att jag måste hålla i farten hela tiden och attackera på tredje eller fjärde varvet. Jag väntade på att han (Doyle) skulle gå ut så att jag kunde ta honom på insidan. Men jag hade för mycket fart så jag fick gå runt istället.

Hur var känslan när du körde om?

– Precis när jag körde om förstod jag att han inte skulle kunna komma tillbaka. Jag tänkte bara att nu är den min.

Pawlicki på pallen

Greg Hancock hyllades rejält efter sin första seger i Sverige.

– Det här är galet, det är en av mina bästa GP-segrar i karriären. Sverige är som mitt andra hem.

Piotr Pawlicki blev trea i finalen medan Chris Holder hamnade precis utanför podiet.

I den sammanlagda GP-tabellen är Greg Hancock nu tolv poäng före Tai Woffinden och Jason Doyle.

Fakta

Resultat från Målillas GP-tävling:

Semifinal 1: 1) Jason Doyle, Australien, 2) Piotr Pawlicki, Polen, 3) Bartosz Zmarzlik, Polen, 4) Peter Kildemand, Danmark.

Semifinal 2: 1) Greg Hancock, USA, 2) Chris Holder, Australien, 3) Maciej Janowski, Polen, 4) Niels Kristian Iversen, Danmark.

Final: 1) Greg Hancock, 2) Jason Doyle, 3) Piotr Pawlicki, 4) Chris Holder.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt