Annons:

Polarna klev fram – hyllades av PK: ”Håren reste sig på armarna”

Piotr Pawlicki och Maciej Janowski hyllades av Peter Karlsson. Foto: Ossian Mathiasson

Polarna klev fram – hyllades av PK: ”Håren reste sig på armarna”

Dackarna var i stort behov av tre poäng. Då klev polarna Maciej Janowski och Piotr Pawlicki fram och frälste Målillalaget.
– Kolla bara heat 13, det var så att håren reste sig på armarna, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

För första hemmamatchen den här säsongen körde Dackarna med ordinarie lag. Då krossades Vetlanda i det prestigefyllda derbyt. 54-36 var solklara siffror som innebar att Dackarna även körde hem bonuspoängen i dubbelmötet.

– Det här var viktigt för lagledarna, för förarna, för laget, för publiken och för klubben. Vi behöver få känna att vi vinner tillsammans, det är därför vi kommer hit. Känner man inte det så blir det negativt, det går inte att komma ifrån, säger Peter Karlsson.

Kan förändra

Även i torsdags, i 50-40-förlusten borta mot Vetlanda, hade Dackarna ett ordinarie lag, då för första gången den här säsongen.

– Jag tycker inte att vi gjorde någon dålig match där. Över de här två matcherna tycker jag att vi har sett mycket bra grejer. Sen kan det bli ännu bättre. Vi har några grejer som vi funderar på efter dagens match som vi tror att vi kan förändra och det kan vi dra fördel av.

Du kanske inte hade förväntat dig en seger med 18 poäng i dag?

– Kanske inte, men jag önskade mig en riktig storvinst och det fick jag, säger Peter Karlsson och fyrar av ett brett leende. 

”Kommer vi dra stor nytta av”

I Dackarna klev den polska stjärntrion Patryk Dudek, Maciej Janowski och Piotr Pawlicki fram och körde in 34 poäng tillsammans. Peter Karlsson hyllade främst Janowski och Pawlicki som klev fram och säkrade segern med en femetta i det 13:e heatet och bonuspoängen med en ny femetta i matchens sista heat. I det 13:e heatet höll de fartkanonen Bartosz Zmarzlik bakom sig.

– Fy fan... det var kul att se dem. Kolla bara heat 13, det var så att håren reste sig på armarna. De är bra vänner och det syns på banan också. Det kommer vi att dra stor nytta av. Till råga på allt gick de in och avgjorde mot Zmarzlik, som är bäst i serien just nu, säger Peter Karlsson.

Dudek kan bättre

Patryk Dudek körde in tolv poäng från en reservplats, men Peter Karlsson ser förbättringspotential åkmässigt där.

– Han kan bättre. Han är lite ur slag och hamnar lite fel på banan. Visst tog han mycket poäng, men det kan en sådan kille göra oavsett. Det syns att han inte riktigt är i harmoni med det han sitter på, det funkar inte som han är van vid.

Värt att notera är att Dudek och Frederik Jakobsen vann reservkampen mot Vetlandas Filip Hjelmland och Viktor Palovaara med 17-2.

– Det scenariot hade vi lite i Vetlanda också när deras reserver vann den matchen ganska rejält. Nu kan vi ju inte ha Dudek på reservplats hela säsongen, men ska vi ha honom där någon gång är det väl gött att få ha det mot Vetlanda.

”Han är vansinnig”

Oliver Berntzon (9 poäng) och Jacob Thorssell (5+2) gjorde också ett gott dagsverke. Berntzon vann tre av sina heat och kom sist i två. Det var han inte nöjd med.

– Han är vansinnig över sin egen insats. Det ska han inte vara, han får inse att nio poäng i en elitseriematch är rätt så bra. Han räknar med 13-14, då är han nöjd. Det är den inställningen man ska ha. Han är en vinnarskalle och kan gå hur långt som helst. Oliver själv är den enda fienden han har, han måste lära sig att behärska sina känslor.

Den enda föraren som inte tog någon större poängskörd var Artur Czaja, som stannade på en poäng på sina två körda heat.

– Czaja hade problem. Han flaggade för motorproblem före matchen, men jag sa att det är viktigt att han kommer ändå. Han gjorde sitt bästa och var tvåa när han blev utesluten i sitt första heat och tog en poäng i sitt andra, säger Peter Karlsson.

Fakta

Poängplockarna i kvällens derby:

Dackarna:

Maciej Janowski 11+2

Artur Czaja 1

Oliver Berntzon 9

Jacob Thorssell 5+2

Piotr Pawlicki 11+1

Frederik Jakobsen 5+3

Patryk Dudek 12+1

Vetlanda:

Szymon Wozniak 6

Dominik Kubera 5

Artem Laguta 2

Andreas Lyager 4+1

Bartosz Zmarzlik 16

Viktor Palovaara 0

Filip Hjelmland 2

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt