Annons:

Ny toppinsats av Berntzon – får inget wildcard till GP-tävlingen i Målilla: ”Hunnit komma över det”

Oliver Berntzon stod för en stark insats mot Vetlanda i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Ny toppinsats av Berntzon – får inget wildcard till GP-tävlingen i Målilla: ”Hunnit komma över det”

Oliver Berntzon har imponerat under säsongen. I kväll gjorde han en ny toppinsats när Dackarna bortaslog Vetlanda med 47-43.
– Det här var gött, fy fan. Vi hade en bra känsla när vi kom hit och visste att vi var det bättre laget, säger Oliver Berntzon.

Annons:

I går föll Dackarna med två poäng efter bland annat dubbla uteslutningar under matchen. I kväll tog Målillalaget revansch och fick med sig både seger och bonuspoäng.

– Vi hade en bra känsla när vi kom hit och det hade vi även i går både under och efter tävlingen. Vi visste varför vi inte vann då. Dels var det för att det fattades några poäng på topparna och sen, om jag ska vara ärlig, två felaktiga uteslutningar. Vi visste att vi var det bättre laget, säger Oliver Berntzon.

”Nio av tio”

Dackeföraren tog tio poäng på sina fyra första heat, men nollade i det femte.

Hur nöjd är du med din insats?

– Den var väl skaplig. Nio av tio kanske. Det enda jag inte är nöjd med är mitt sista heat. Precis när jag ställde mig redo och väntade på grön lampa så lossnade en mutter på ramen så jag körde heatet med ramen helt lös  och cykeln bara svajade. Det var lite tråkigt, så klart, att avsluta så.

Dackarna fick avslag

I dag stod det också klart att det blir Peter Ljung som får ett wildcard till GP-tävlingen i Målilla i mitten av augusti. Ett wildcard som många tyckte att Oliver Berntzon skulle haft.

– Jag har vetat om det ett tag och hunnit komma över det om man säger så, säger Oliver Berntzon.

Är det något du är besviken över?

– Nja. Besviken, jag vet inte. Jag menar inte att jag är bättre än Ljung, det säger jag absolut inte. Men han har väl åkt ett 20-tal GP-tävlingar. I GP:t i Hallstavik gick de mer på en hemmaförare (Andreas Jonsson) istället för den bästa föraren för tillfället. Då tycker jag att de kunde gjort likadant i Målilla och då hade det blivit jag. Sen är Ljung i slag just nu, men det är klart att jag hade velat ha chansen.

Enligt uppgifter till DV/DH hade Dackarna lagt fram ett önskemål om att Oliver Berntzon skulle få ett wildcard.

– Ja, det hade de gjort. Men tyvärr fick de avslag på det, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt