Annons:

JUST NU: GLÄDJEBESKED FÖR DACKARNA – KASPRZAK KÖR I MORGON

Strax efter klockan 16.30 i eftermiddag fick Dackarna ett glädjande besked inför tisdagens SM-semifinalretur mot Västervik. Nyförvärvet Krzysztof Kasprzak är startklar och går in på plats nummer fem i laget.
– Han har ingen jättepress på sig. Det räcker att han levererar bra speedway, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

Annons:

I fredags stod det klart att Dackarna skulle ersätta armskadade Patryk Dudek med Krysztof Kasprzak. Fram till klockan 16.30 i dag var det dock oklart om Kasprzak skulle hinna få starttillstånd från det polska förbundet i tid till den andra SM-semifinalen.

Nu har Dackarna fått grönt ljus och Kasprzak kommer att köra med väst nummer fem.

– Han är redo och han är sugen. Det var först och främst därför vi valde just honom. Krzysztof reagerade positivt på att få den här chansen, säger Peter Karlsson.

Vad förväntar ni er av honom?

– En stabil insats. Han har hållit en hög nivå hela året och har ett bra snitt i den polska ligan. Han har ingen jättepress på sig utan det räcker att han levererar bra speedway.

”Har varit jättepositivt”

Tidigare i sin karriär har Dackarnas nyförvärv haft ett rykte om sig att inte vara helt enkel att ha att göra med. Han har inte kört för någon svensk klubb sedan 2016.

– Jag har inte haft så mycket att göra med honom genom åren. Men det vi haft med honom att göra sedan i torsdags har varit jättepositivt. Han har mycket rutin och vi hoppas att han kan leverera en stabil insats.

I samband med Kasprzaks intåg i laget förändrar Dackarna i uppställningen. Maciej Janowski lämnar plats fem och får ta på sig väst nummer tre.

– Vi har pratat om hur vi ska ha det och vi tror att det bästa är att flytta upp Janowski så han bildar par tillsammans med Berntzon (Oliver).

"Upp till bevis"

Dackarna vann som bekant den första semifinalen med 49-41 och har därmed åtta poäng att gå på i returen i Västervik. I potten ligger en plats i kommande veckas SM-final.

– Vi gjorde ingen av våra bättre tävlingar i tisdags så det är upp till bevis i morgon, säger Peter Karlsson.

Hur ser du på ert åttapoängsförsprång?

– Antalet poäng har mindre betydelse. Om vi hade haft med oss uppåt 20 poäng kanske vi kunde lutat oss tillbaka lite. Men om man leder med två, åtta eller tio poäng spelar inte så stor roll. Det gäller att försöka gå in och vinna tävlingen oavsett.

Kommer ni att lägga fokus på något särskilt i morgon?

– Vi ska försöka vårda de poäng vi har. Det räcker ju faktiskt att köra 3-3 i 15 heat. Jag har fullt förtroende för laget och ser ingen anledning till att det inte ska funka nu. Sen ska man vara medveten om att Västervik är tuffa. De har bra form, bra chaufförer och en bra lagledning. De är inte att leka med och det vet vi om, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt