Annons:

Ny chans för Dackarna att köra hem SM-guldet – ”Behållit formen”

Peter Karlsson hoppas att Dackarna har marginalerna på sin sida när SM-finalreturen körs i Eskilstuna på onsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Ny chans för Dackarna att köra hem SM-guldet – ”Behållit formen”

På onsdagskvällen får Dackarna en ny chans att köra hem SM-guldet i speedway. Då måste laget plocka in Eskilstuna Smedernas tvåpoängsförsprång.
– Det är bara hoppas att vi har marginalerna med oss, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Ni kan förstås historien. Förra veckan skulle SM-finalen i speedway avgöras med dubbla matcher mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna. Den första matchen kördes i Målilla på tisdagskvällen och gav Smederna ett tvåpoängsöverläge efter seger med 46-44.

När den andra matchen skulle köras i Eskilstuna dagen efter satte vädret stopp och runt 7 000 åskådare fick vandra hemåt. Nytt matchdatum sattes till i kväll, men då väderprognoserna såg dåliga ut tog man i söndags beslutet att flytta matchen till onsdag kväll istället.

”Ett antiklimax”

I morgon ska det så äntligen avgöras, förhoppningsvis, om det blir Dackarna eller Eskilstuna Smederna som blir svenska mästare 2018.

– Det är klart att det var ett antiklimax förra veckan. Det är ett bra finalkoncept med två matcher på lika många dagar. Men nu är det bara att ladda om, killarna är redo. Det ska bli kul, säger Peter Karlsson.

Hur är känslan inför matchen?

– Det känns bra. Killarna har behållit sin form. Det positiva för oss är att Joel (Kling) har fått en vecka till på sig efter sin krasch. Det är bara hoppas att vi har marginalerna med oss i morgon. Har vi det ska vi alla dagar i veckan ge Smederna en match.

”En sak i taget”

Hur ett eventuellt guldfirande kan komma att se ut vet inte Peter Karlsson. Men eftersom det är GP-tävling kommande helg kan det bli svårt att få ihop det.

– Vi tar en sak i taget. Först ska vi köra matchen och sedan får vi se vad som händer, säger Peter Karlsson.

Fakta

Laguppställningar i den andra SM-finalen:

Eskilstuna Smederna
1. Fredrik Lindgren
2. Krzysztof Buczkowski
3. Michael Jepsen Jensen
4. Mikkel Michelsen
5. Niels Kristian Iversen
6. Pontus Aspgren
7. Linus Eklöf

Dackarna
1. Greg Hancock
2. Pawel Przedpelski
3. Maciej Janowski
4. Oliver Berntzon
5. Krzysztof Kasprzak
6. Joel Kling
7. Hans Andersen

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt