Annons:

Jakobsen klev fram i derbyt: ”Får lära mig av det”

Frederik Jakobsen gjorde en av sina bästa insatser i dackevästen i derbyt mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Jakobsen klev fram i derbyt: ”Får lära mig av det”

Frederik Jakobsen fick en oväntat stor roll när hans Dackarna mosade Västervik i gårdagens seriefinal.
– Vi visade att vi är kapabla att besegra alla lag, sa Frederik Jakobsen efter krossen (56-33).

Annons:

Dackarna är i storform och tog sin sjätte raka seger i Elitserien i seriefinalen och länsderbyt mot Västervik i går. Målillalaget vann med 56-33 trots att Oliver Berntzon kraschade i sitt första heat och tvingades utgå.

”Kapabla att besegra alla lag”

En av förarna som klev fram i Berntzons frånvaro var danske Frederik Jakobsen, som plockade 9+1 poäng på fem heat.

– Det var en bra match för oss och det känns skönt att vi kunde bygga vidare på de bra insatserna vi har gjort den senaste tiden. Vi visste att det här kunde bli en av de tuffaste matcherna på resten av säsongen så vi behövde vara starka på alla positioner och det var vi verkligen. Vi visade att vi är kapabla att besegra alla lag, säger Frederik Jakobsen.

Testade en annan motor

Som reserv hade Jakobsen bara tre schemalagda heat, men i Oliver Berntzons frånvaro fick han köra ytterligare två heat. Han tyckte själv att han mattades lite under kvällen, men då ska man veta att han bara fick stryk av Västerviks toppduo Nicki Pedersen och Peter Ljung.

– Det kändes bra för egen del. Det var första gången jag hade med mig den här motorn hit och den fungerade riktigt bra. I mina sista heat missade jag lite i starten, men jag får lära mig av det och göra det ännu bättre i nästa match, säger Frederik Jakobsen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt