Annons:

Fredagsfesten stannar i Hultsfred – ”Fick jättebra betyg”

Tomas Karlsson i Dackarna är nöjd med förra årets förändring. Foto: Ossian Mathiasson

Fredagsfesten stannar i Hultsfred – ”Fick jättebra betyg”

Förra året flyttade Dackarna fredagsfesten inför GP-tävlingen från Målilla och körde den istället i Hultsfred. Beslutet väckte stor debatt med många besvikna Målillabor. Festen blev dock en succé – och kommer nu att bli kvar i Hultsfred i flera år.
– Det var en självklarhet, säger ordföranden Tomas Karlsson.

Annons:

Varje år som Målilla arrangerat en GP-tävling har man styrt upp en fest på fredagen. I alla år har den varit vid campingen i Målilla, men förra året testade Dackarna något nytt och flyttade partyt till Hultsfred.

Reaktionerna var starka och beslutet skapade en het debatt. Från andra håll har Dackarna fått beröm för initiativet.

– När vi fick slutsummeringen från BSI (arrangören av GP) var det en av punkterna som de tyckte var jäkligt trevliga. De gillade att vi hade gjort något och vi fick jättebra betyg för det. Det var en stor del i att vi fick fortsätta med GP i Målilla. Det är lätt att saker och ting blir slentrian och det blev succé att ha festen i Hultsfred. Vi hade 500-600 personer där och ska inte ändra det på flera år.

 "Tänkt på kritiken"

Karlsson säger att han har full förståelse för att Målillaborna blir besvikna.

– De ser att GP:t går i Målilla, vi ser att det går i Hultsfreds kommun. Vi har tänkt på kritiken vi fick förra året, men med det betyget från BSI skulle det ha känts väldigt lustigt att ändra tillbaka.

Den ekonomiska biten är också en orsak.

– Det var mer folk än innan. Vi stod inför två alternativ. Antingen hitta på något nytt eller lägga ned den. De senaste åren i Målilla gick klubben minus på festen och vi har inte de pengarna. Jag har inte summan exakt, men det gick betydligt bättre än i Målilla.

I år kommer festen hållas utanför Hotell Hulingen och bandet Vanjas kommer att uppträda.

– Man hoppas alltid på mer än förra året så visst hoppas vi på 600-700 personer. Vi kör gratis buss från Målilla som kompensation för att vi flyttat festen och vi har nog 280-300 ekipage på campingen nu.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt