Annons:

Seriesegern är inom räckhåll:

Peter Karlssons Dackarna går för seriesegern efter dagens kross mot Masarna. Foto: Ossian Mathiasson

Seriesegern är inom räckhåll: "Ganska självmotiverande"

Dackarna är semifinalklart efter en sanslös överkörning av Masarna. Löser Målillalaget oavgjort mot Indianerna är seriesegern i hamn.
– Jag tror att morgondagens match är ganska självmotiverande, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

När elitseriesäsongen började i våras radade problemen upp sig för Peter Karlssons Dackarna med Greg Hancocks timeout från sporten, Maciej Janowskis och Patryk Dudeks skador och svaga resultat från flera andra förare. 

Nu, några månader senare, är Målillalaget klart för semifinal och kan säkra seriesegern vid en lyckad match mot Indianerna på G&B Arena i morgon kväll. 
I kvällens match mot Masarna bjöds 1 869 åskådare på en otrolig uppvisning även om Masarna var med i matchen fram till fjärde heatet. 

– Det såg inte så bra ut efter fyra körda heat. Masarna åkte riktigt bra, hade tre heatsegrar på fyra heat och såg vassa ut, säger Peter Karlsson. 

Dudek hyllas

Dackarna höll nerverna i styr, hittade farten och radade upp tre raka femettor fram till 28–14. 

– Vi från lagledningen sa inte så mycket efter starten. Vi vet att det finns gott om kvalité så vi lät det tala sitt språk. Det var skönt när vi kom igång, då var det spel mot ett mål faktiskt. Det var riktigt kul och viktigt att få den här segern.

Återigen visade Dackarna hur skickliga de är hemma på G&B Arena och de tog mer än dubbelt så många poäng som gästerna från Avesta. 61–29 är siffror som verkligen bevisar klasskillnaden. 

Patryk Dudek kom tillbaka starkt efter helgens krasch i GP-tävlingen i Målilla och körde in 13 poäng på fem heat. 

– Han såg riktigt vass ut. Han hittade inte rätt från start men det finns ju där. Våra andra två toppförare (Piotr Pawlicki och Patryk Dudek) känns mer stabila men levererar han (Dudek) som i kväll så ser vi jäkligt bra ut. Då är det ingen förare som slår honom, han tar allt och alla. 

"Vill inte förlora en hemmamatch"

Dackarna är därmed semifinalklart och det räcker med ett kryss hemma mot Indianerna för att vinna serien och få välja motstånd först i semifinalen. 

– Jag tror att morgondagens match är ganska självmotiverande. Vi vill inte förlora en hemmamatch, definitivt inte. Vi kommer göra vårt yttersta för att vinna matchen och gör vi det så är det automatiskt serieseger, säger Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt