Annons:

JUST NU: DACKARNA KLART FÖR SM-FINAL!

Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DACKARNA KLART FÖR SM-FINAL!

Dackarna är klart för SM-final i speedway. I det fjortonde heatet i kvällens derbydrama mot Västervik körde Janowski och Dudek hem en femetta för Dackarna, gjorde ställningen till 46-38 och säkrade finalplatsen.

Annons:

Förutsättningarna var enkla inför den andra och avgörande SM-semifinalen i speedway i kväll. Västervik var tvunget att vinna med minst tre poäng på G&B Arena i Målilla – allt annat skulle ta Dackarna till final.

Och vilken nagelbitare det blev – en kväll man aldrig ville skulle ta slut.

Västervik ryckte till sig en ledning direkt i det första heatet. Och det var den kanske största snackisen på förhand, Västerviks Bartosz Smektala, som snabbt gav de eventuella tvivlarna svar på tal om det skulle bli fågel eller fisk den här kvällen. Redan i det första heatet lämnade han Janowski bakom sig i starten och rundade Pawlicki på det andra varvet och vann heatet.

Matchbilden vände och vred. Ena stunden kändes det som att Västervik hade kopplat greppet och ledde med 16-8. Två heat och två femettor till hemmalaget senare var det utjämnat till 21-21.

Lika jämnt i paus då ställningen var 30-30.

Då var det många i hemmapubliken som med missmod mindes förra veckans första semifinal. För det var ju just i det läget av matchen som Västervik växlade upp och så när plockade in Dackarnas hela ledning.

Gissa då om det jublades i Målilla när vasse Jacob Thorsell ihop med Patryk Dudek tog en femetta i det elfte heatet, vilket gav 35-31 till hemmalaget, och en total sexpoängledning med fyra heat kvar att köra.

Inför heat 13 hade Dackarna ledningen och kunde med en femetta säkra finalplatsen. Med Janowski och Dudek för hemmalaget mot Västerviks Ljung och Buczkowski var det nog också många som trodde på det, men Peter Ljung svarade för en fantastisk styrning och vann heatet. 41-37 infor nomineringsheaten.

Men i det 14:e heatet säkrade Janowski-Dudek segern genom att i det närmaste ohotade ta en dubbelseger.

I det sista heatet vann sedan Patryk Dudek för Dackarna.

Besvikelsen? Publiksiffran. 3 402 personer på en avgörande SM-semifinal mellan rivalerna från Målilla och Västervik – en tisdagskväll när dessutom SMHI för en gång skulle lovade fint sensommarväder.

Läs mycket mer om semifinaldramat på sajterna under kvällen.

Dackarnas poäng: Maciej Janowski 8+3, Piotr Pawlicki 14, Oliver Bertntzon 4+1, Jacob Thorsell 8, Patryk Dudek 11+1, Fredrik Jakobsen 1, Kasper Gomolski 3+1

Västerviks poäng: Jack Holder 4, Bartosz Smektala 11, Peter Ljung 7, Peter Kildeman 1+1, Krzysztof Buczkowski 8+1, Anton Karlsson 3+1, Rune Holta 7+1

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt