Annons:

Han gör elitseriedebut i kväll: ”Det är välförtjänt”

Alex Johansson gör sin första match i Elitserien i kväll. Foto: Linus Johansson

Han gör elitseriedebut i kväll: ”Det är välförtjänt”

Efter flera svaga insatser har Dackarna petat rutinerade Magnus Karlsson till kvällens bortamatch mot Masarna. Istället får 20-årige Alex Johansson göra debut i Elitserien. – Det ska bli spännande. Jag tycker att det är välförtjänt, säger Alex Johansson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Alex Johansson kom till Dackarna från Piraterna till den här säsongen. Inte många räknade nog med att han skulle kunna konkurrera med Magnus Karlsson om en plats i Målillalagets startsjua. Men Karlsson har floppat - samtidigt som Alex Johansson har gjort det bra i Allsvenskan och Elit B. Därför är det inte förvånande att 20-åringen från Vikingstad i Östergötland får chansen i kvällens bortamatch mot Masarna.

”Har inte bjudit till”

Att det finns en besvikelse över Magnus Karlssons prestationer så här långt är det ingen tvekan om.

– Vi tycker inte att Magnus har bjudit till och visat att han vill ha platsen. Alex satsar helhjärtat på speedwayen och är värd den här chansen, tycker Dackarnas assisterande lagledare Patrik Hag.

Alex Johansson själv är förväntansfull.

– Det känns kul att få chansen. Säsongen har flutit på bra, det har gått över förväntan i Allsvenskan, säger Alex Johansson.

”Ha kul”

Elitseriedebutanten är inställd på en tuff match mot Masarna. Förra tisdagen vann Avestalaget, som är nykomling i Elitserien, hemma mot Indianerna med förkrossande 56-34.

– Det är en tuff bortamatch, Masarna har ett bra lag, konstaterar Alex Johansson.

Vad har du för förväntningar på dig själv?

– Jag sätter inga krav i den här matchen. Jag ska bara åka ut på banan, göra mitt bästa och ha kul.

Vilka är dina största mål den här säsongen?

– Ett av mina mål är att få köra i alla fall några matcher i Elitserien. Sen vill jag ta en bra placering i JSM och gärna vara med och slåss om pallplatserna, säger Alex Johansson.

Kalkylerat med två poäng

Lagledaren Patrik Hag är inställd på en tuff bortamatch - men tror på sitt lag.

– Innan säsongen hade man kalkylerat med en tvåpoängare här. Som det har utvecklat sig är det inget man kan räkna med längre. Men alla i laget är inställda på att vi ska vinna den här matchen, säger Patrik Hag.

Vad säger du om Masarnas start på Elitserien?

– De har varit starka. Jag känner igen mig själv litegrann från mitt första år i Västervik. Det bara flyter på för dem och alla tar poäng.

Förra veckan besegrade de Indianerna med 22 poäng. Vad känner du inför det?

– Det känns inte bara som att det kan ha varit Masarna som var så bra. Indianerna måste ha fallerat fullständigt. Så bra är inte Masarna, säger Patrik Hag.

Fakta

Lagen i kvällens match:

Masarna: 1) Przemyslaw Pawlicki, 2) Kim Nilsson, 3) Leon Madsen, 4) Joonas Kylmäkorpi, 5) Krzysztof Kasprzak, 6) Linus Sundström, 7) Ludvig Lindgren.

Dackarna: 1) Patryk Dudek, 2) Mikael Max, 3) Maciej Janowski, 4) Kacper Gomolski, 5) Michael Jepsen Jensen, 6) Alex Johansson, 7) Peter Ljung.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt